Betrouwbaarheid GearBest

In Nederland kennen veel consumenten GearBest niet en nóg meer mensen hebben nog nooit een aankoop gedaan bij deze Chinese webwinkel. Om deze groep te overtuigen, willen zij op zijn minst weten of GearBest betrouwbaar is. Het beleid dat zij zeggen te voeren op de website klinkt in ieder geval hoopvol.

GearBest: “7 Day Dead on Arrival (DOA) Guarantee”

Vrij vertaald staat er op de website het volgende: “Als uw item beschadigd raakt of niet werkt, volg dan het garantieproces en contacteer ons Support Center voor RMA-autorisatie binnen 7 dagen, na ontvangst van de bestelling. Na het retourneren van het product, kunnen wij u gratis een nieuw bestelling sturen (wij vergoeden u de retourskosten), of u kunt ervoor kiezen om een volledige terugbetaling te ontvangen. Geniet van totale gemoedsrust: iedere keer dat u bij GearBest winkelt is elke aankoop 100 procent risicovrij.”

Voordat Gearbest een nieuwe bestelling verstuurt of het volledig betaalde bedrag terugstort, dienen er nog een aantal stappen gedaan te worden. Allereerst moet u een duidelijke foto of video maken van de verpakking en het beschadigde of defecte product. GearBest bepaalt vervolgens of u het bedrag terugkrijgt. Dit wordt bepaald op basis van het nagaan of het product volgens GearBest daadwerkelijk beschadigd of defect is afgeleverd.

1 jaar garantie GearBest

Daarnaast is het opmerkelijk dat GearBest op alle producten (indien niet anders is aangegeven) een garantieperiode van een jaar biedt. Dit betekent dat GearBest alle schade (waar de consument niet verantwoordelijk voor is) vergoedt. De verzendkosten van het product zijn helaas wel voor de rekening van de consument.

Terugbetaling GearBest

GearBest heeft ook vastgelegd wanneer de consument het geld hoort te ontvangen, als dit het geval is. Zo wordt het tegoed op het account van GearBest binnen 24 uur uitgekeerd, hoort u uw geld te ontvangen binnen 48 uur op een PayPal-account en indien met een Credit Card is betaald, neemt de terugbetaling tussen de 7 en 14 werkdagen in beslag.

Natuurlijk omvat de betrouwbaarheid van GearBest meer dan wat zij zelf zeggen te doen. Het belangrijkste om te weten is in hoeverre zij deze regels naleven. Heeft u ervaring met de betrouwbaarheid van deze Chinese webshop? Laat dan hier uw ervaring met GearBest achter.