Alibaba introduceert VR Pay: betalen met een hoofdknik

Alibaba lijkt eind dit jaar een verbazingwekkende innovatie te introduceren. Het is bekend dat Alibaba investeert in de ontwikkeling van virtual reality(vr). Naar verluidt kan de Chinese bevolking eind dit jaar met VR Pay de betaling van diensten of goederen worden bevestigd met slechts een hoofdknik.

Reuters test VR Pay

Dat heeft u inderdaad goed gelezen, slechts door middel van een hoofdknik kunnen producten in de toekomst worden betaald. De uitspraak dat de technologie voor niets staat, lijkt hier toch toepasselijk.

Het persbureau Reuters heeft het concept VR Pay inmiddels getest en beaamt dat de aankoop kan worden bevestigd zonder dat de vr-bril af hoeft. Het concept is echter ook weer niet zo mooi als het lijkt, want u vraagt zich waarschijnlijk af: “de betaling kan toch niet worden geautoriseerd door middel van een hoofdknik?” En daar heeft u gelijk in, om de betaling te autoriseren zal u een wachtwoord moeten invoeren. Meerdere mogelijkheden kunnen zorgen voor een succesvolle betaling. Dit kan bijvoorbeeld door naar elk karakter van een wachtwoord te kijken via een vr-bril of door middel van een controller.

Autoriseer betaling met uw stem

In de toekomst zullen meer geavanceerde mogelijkheden toepasbaar zijn om de betaling te voltooien. Zo werkt Alibaba aan een authenticatie via herkenning van de stem. Wie een betaling wil doen, zal een 3D Alipay-avatar tevoorschijn zien komen om de transactie te voldoen. Als u meer over hét Chinese betaalsysteem (eigenlijk is het veel meer dan dat) wilt weten, klik dan hier.

Volgens de planning zal VR Pay eind dit jaar beschikbaar zijn voor de Chinese markt. Hier heeft Alipay namelijk veel klanten en Alibaba wil tevens direct de mogelijkheid aan de klanten geven om een betaling te autoriseren door middel van de stem van de klant. Het is vooralsnog onbekend op welke virtual reality platformen het betaalsysteem zal werken.

vr alibaba

Geplaatst in Nieuws