Zakelijk

Zakelijk in China kopen en verkopen

kopen in china

Zakelijk in China kopen

Ook (of misschien wel júist?) voor ondernemers valt er veel te halen in China. De meest voor de hand liggende optie is om eerst de opties te bekijken die Alibaba u biedt. Op dit business 2 business (b2b) platform kunt u als zakelijke koper eenvoudig in contact komen met Chinese leveranciers. En die leveranciers zijn veelal ook voorzien van beoordelingen van andere zakelijke kopers, wat het risico op miskopen verlaagd. Maar vergeet niet dat u Alibaba tegenwoordig ook kunt gebruiken om zelf te leveren aan Chinese afnemers!  Het is deze optie die de laatste jaren fors aan het groeien is. Op KopeninChina.nl hebben we beide opties (dus kopen van Chinezen en verkopen aan Chinezen) die Alibaba.com biedt voor u uitgewerkt met een stap-voor-stap handleiding! Op Alibaba.com meldt u zich gratis aan als verkoper of verkoper op Alibaba. (kies voor ‘join free’!)

Meer er is meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van Dropshipping of de Affiliate mogelijkheden die veel Chinese webshops bieden?

Affiliate van Chinese webshops

De meeste Chinese webshops hebben affiliate programma’s. Soms interessant (zoals de programma’s van SheInside & AliExpress) maar dat is niet altijd het geval. Zeker wanneer de programma’s via tussenpersonen wordt georganiseerd zoals CJ.com of SharesSale.com dan blijft er vaak maar weinig te verdienen over.

Maar wat is een affiliate programma nou eigenlijk? Kort gezegd komt het er op neer dat u een affiliate account opent bij 1 van de Chinese webshops. U krijgt dan een eigen code en/of url waarin deze code verwerkt is. Via deze code verstuurt u bezoekers naar de webshop en wanneer deze bezoekers een aankoop plaatsen, ontvangt u een percentage van het aankoop bedrag. Makkelijk verdient toch? Nou ja, u moet natuurlijk wèl serieuze bezoekersaantallen kunnen doorsturen voordat u er een boterham aan over houdt.

U kunt van deze programma’s gebruik maken met uw eigen website (hier plaatst u links naar de betreffende Chinese webshop) of u heeft een nieuwsbrief bestand waarin u producten opneemt, met de affiliate link naar een shop waar u een account heeft. Meer informatie en een overzicht van de programma’s van de Chinese webshops die wij hebben bekeken, vindt u hier!

Dropshipping vanuit China

Een bijzondere mogelijkheid die slechts een aantal Chinese webshops bieden is ‘dropshipping’. Het concept dropshipping houdt in dat u een samenwerking aangaat met een Chinees bedrijf, waarbij u de verkoop voor rekening neemt (dus u vult bijvoorbeeld een webshop met producten van uw Chinese compagnon) maar dat de volledige orderafhandeling door het Chinese bedrijf wordt gedaan. U heeft dus ook geen eigen voorraad en ziet de producten fysiek niet langskomen. Wanneer de order bij u is geplaatst en betaalt, stuurt u deze met de gegevens van de klant door naar het Chinese bedrijf. Deze pakt het artikel uit zijn voorraad en verstuurt het product naar uw klant. (en de rekening naar u)

Let wel op dat u aansprakelijk blijft voor de geleverde producten en mogelijk zelf aan alle vereisten van de Europese e-commerce wetgeving moet voldoen.