AliExpress

aliexpress
De nummer 1 webshop
3.7
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
5.7
Klantenservice
Lees meer reviews
0.8
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

Alibaba’s internationale marktplaats

aliexpress

AliExpress – De internationale marktplaats van Alibaba

AliExpress is de internationale marktplaats van de Chinese e-commerce gigant Alibaba en wordt vaak beschreven als de Chinese versie van eBay. Waar Alibaba zich met de marktplaatsen Taobao en Tmall volledig richt op de Chinese consument, is AiExpress het platform waarop Chinese verkopers hun handelswaar aan de rest van de wereld aanbieden.

Let op: AliExpress is dus geen webshop, maar een marktplaats waar honderduizenden verschillende verkopers actief zijn. Het is dus zaak om te weten wat u doet en bij wie u koopt. Op Kopen in China leggen we u stap voor stap uit hoe u veilig bestelt, hoe betrouwbaar AliExpress is en wat de ervaringen van andere Nederlandse consumenten zijn.

  • Ideal, Creditcard, Overig
  • Buyer protection
  • Nederlands, Engels

AliExpress Nederland

AliExpress is verreweg het meest bekend en de meest gebruikte Chinese koopjesplatform in Nederland. En daar hebben ze goed op in gespeeld (of is het dankzij?) met een vernederlandste versie van de website en de implementatie van het Nederlandse betaalmiddel iDeal.

De meeste ervaringen zijn positief, maar toch zijn er de nodige aandachtspunten. U bestelt immers in China en uw aankoop valt daarmee niet onder de Europese e-commerce wetgeving. Lees hier stap voor stap hoe u veilig besteld.

Eerste indruk van AliExpress

De marktplaats van AliExpress is (zeker in vergelijking met andere Chinese webshops…) erg professioneel opgezet en ingericht. Maar wat verwacht u anders van een e-commerce bedrijf dat inmiddels beursgenoteerd is…. De mobiele versie van de website werkt erg prettig en er is een app beschikbaar voor iPhone gebruikers en voor telefoons met Android. Zowel op de site als de app, staat communicatie met de verkoper centraal. U heeft dus altijd direct en snel contact met de verkoper en dat is een prettig idee.

Nu we een eerste indruk hebben gaan we in meer detail. Klik op één van de volgende links voor detailinformatie over AliExpress:

Het bestelproces
Betaalmethoden
Verzendopties
De betrouwbaarheid
Ervaringen

Daarnaast raden we aan om ook de sectie ‘zelf kopen in China’ goed door te nemen. Hier vindt u alle informatie over importeren uit China, de Douane, e-commerce wetgeving (of het gebrek daar aan), levertijden en track & trace,

Bent u na het lezen van alle informatie ook wel geïnteresseerd geraakt in de achtergronden van deze enorme Chinese marktplaats? Lees dan hier ons artikel over de oprichter Jack Ma. (inmiddels de rijkste man van China)