AliExpress – De Chinese marktplaats

Smarter Shopping, Better Living
2.1
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
1.7
Klantenservice
Lees alle ervaringen
1.8
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

AliExpress: de internationale marktplaats van Alibaba

Aliexpress is de internationale marktplaats van de Chinese e-commerce gigant Alibaba en wordt vaak beschreven als de Chinese versie van eBay. Waar Alibaba zich met de marktplaatsen Taobao en Tmall volledig richt op de Chinese consument, is AliExpress het platform waarop Chinese verkopers hun handelswaar aan de rest van de wereld aanbieden.

Let op: AliExpress is dus geen webshop, maar een marktplaats waar honderdduizenden verschillende verkopers actief zijn. Het is dus zaak om te weten wat u doet en bij wie u koopt. Op Kopen in China leggen we u stap voor stap uit hoe u veilig bestelt, hoe betrouwbaar de Chinese C2C-marktplaats is en wat de ervaringen van andere Nederlandse consumenten zijn.

 • Ideal, Creditcard, Overig
 • Geen verzendkosten
 • Buyer protection
 • Nederlands, Engels

AliExpress Nederland

AliExpress is verreweg het meest bekend en de meest gebruikte Chinese koopjesplatform in Nederland. En daar hebben ze goed op in gespeeld (of is het dankzij?) met een vernederlandste versie van de website en de implementatie van het Nederlandse betaalmiddel iDeal.

Het is in ieder geval een feit dat AliExpress haar bekendheid te danken heeft aan replica goederen – van bijvoorbeeld Nike, Adidas of Daniel Wellington – en ook al probeert Alibaba de hoeveelheid namaakproducten zo veel mogelijk in te perken, China blijft hierdoor populair onder veel Nederlanders. Daarnaast zijn huishoudelijke producten als keukengerei voor een prikkie te krijgen zijn de in China gemaakte gadgets en elektronica bijna niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken.

De meeste ervaringen zijn positief, maar toch zijn de nodige aandachtspunten zichtbaar. U bestelt immers in China en uw aankoop valt daarmee niet onder de Europese e-commerce wetgeving. Lees hier stap voor stap hoe u veilig besteld.

Eerste indruk van AliExpress

Het Chinese C2C-platform is – zeker in vergelijking met andere Chinese webshop –  erg professioneel opgezet en ingericht. Maar wat verwacht u anders van een e-commerce bedrijf dat inmiddels beursgenoteerd is? De mobiele versie van de website werkt erg prettig en tegenwoordig is een app beschikbaar voor iPhone-gebruikers en voor smartphones die draaien op Android. Zowel op de site als op de app, staat communicatie met de verkoper centraal. U heeft dus altijd direct en snel contact met de verkoper, en dát is een prettig idee.

Hieronder vindt u informatie over de belangrijkste aspecten van een Chinese webshop. Onder elke factor staat een beknopte samenvatting weergegeven. Als u meer wilt weten over een bepaald onderdeel, klik dan op het kopje. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de betrouwbaarheid van AliExpress? Klik dan op ‘De betrouwbaarheid‘.

Het bestelproces

Bestellen op AliExpress bestaat uit 4 globale stappen:

1. Als het product in een Europees magazijn aanwezig is, kies dan het land dat de minste verzendkosten en de kortste levertijd hanteert. Doe vervolgens het product in uw winkelmandje.

2. Maak een account* aan door middel van uw e-mailadres of door in te loggen met uw Facebook-account.

3. Vul uw persoonlijke gegevens in.

4. Reken uw bestelling af.

Meer details over het bestelproces op AliExpress.com leest u hier.

*Wilt u uw AliExpress-account deactiveren of de e-mail notificaties uitzetten? Klik dan hier

Betaalmethoden

AliExpress biedt de volgende relevante betaalmethoden:

 • iDeal;
 • Credit Card

Klik bovenaan deze pagina op de link van Betaalmethoden als u wilt weten waarom AliExpress geen PayPal aanbiedt.

Verzendopties

 • China Post Registered Air Mail (goedkoop)
  • levertijd: 15 tot 45 dagen
  • kosten: gratis
 • e-EMS (iets duurder)
  • levertijd: 5 tot 17 dagen
  • kosten: 10 tot 15 euro
 • DHL (duur)
  • levertijd: 3 tot 8 dagen
  • kosten 50-100 euro

Meer informatie over de verzending van uw bestelling door verkopers op AliExpress.

De betrouwbaarheid

Om de betrouwbaarheid van een Chinese webshop vast te stellen, moeten de ervaringen van mensen worden onderzocht. Onze ervaring met AliExpress is redelijk goed, maar dan hebben we het voornamelijk over gadgets en huishoudelijke goederen. Wat is uw ervaring? Klik op de reviews om de ervaringen van andere Nederlandstalige klanten te lezen of laat zelf een review achter. Houdt er wel rekening mee dat vooral klanten met een negatieve ervaring genegen zijn om een beoordeling te geven.

Ervaringen

Daarnaast raden we aan om ook de sectie met klantervaringen op onze site ‘Kopen in China’ goed door te nemen. Hier vindt u alle informatie over importeren uit China, de Douane, e-commerce wetgeving (of het gebrek daar aan), levertijden en track & trace. Klik hier om direct naar de ervaringen van Nederlandstalige klanten met AliExpress te gaan.

Bent u na het lezen van alle informatie ook wel geïnteresseerd geraakt in de achtergronden van deze enorme Chinese marktplaats? Lees dan hier ons artikel over de oprichter Jack Ma. (inmiddels de rijkste man van China)

Contact gegevens

5 Southampton Street
London WC2E 7HA
United Kingdom
  0086-571-88126600
  cs@aliexpress.com
  www.aliexpress.com