Betalen

Veilig betalen in Chinese webshops

veilig betalen

Veilig betalen op Chinese webshops

Vrijwel alle webshops, maar ook marktplaatsen zoals Taobao en AliExpress, bieden betalingen aan via creditcard en Paypal. Een enkeling heeft daarnaast de moeite genomen om lokale betaalmethodes toe te voegen. MiniInTheBox en AliExpress zijn hier mooie voorbeelden van. Maar ook de vertaalde Chinese marktplaats Taobao.nl biedt iDeal aan.

Veel Nederlandse consumenten zijn wat huiverig om te betalen met creditcard, maar is dat wel terecht? Creditcards bieden de houder namelijk veel meer bescherming dan de gemiddelde Nederlander weet! Op deze pagina lichten we u de voordelen nader toe. Na het lezen betaalt u nooit meer met iDeal ūüėČ ¬†Ook Paypal is dankzij een uitgebreide kopersbescherming een goede keus die we zullen toelichten. En wist u dat u via uw Paypal account ook met creditcard kunt betalen? ¬†Dan laat u uw creditcard gegevens dus achter bij het betrouwbare Paypal.com (onderdeel van eBay.com) terwijl de Chinese verkoper door Paypal wordt betaald en uw creditcard gegevens nooit te zien krijgt.

Veilig betalen met creditcard

Wat lang niet iedereen weet, is dat creditcard maatschappijen een zogenaamde ‘aflevergarantie’ geven op alle bestellingen die u online met hun card plaatst. Een enkele keer kan het gebeuren dat een artikel dat u gekocht heeft, niet wordt geleverd. Zeker in het geval van Chinese webshops is dit risico gevoelsmatig hoger en u bent niet gedekt door de Nederlandse e-commerce regels. Ook daarom is de aflevergarantie een fantastische vondst: heeft u met uw creditcard betaald dan draait de creditcard maatschappij in het geval van niet-leveren¬†de betaling terug en u hoeft niets te betalen!

Het volgende voordeel: Alle aankopen die u plaatst met een creditcard zijn automatisch gedekt door een aankoopverzekering. Dankzij deze verzekering is vrijwel alles wat u met een creditcard koopt gratis verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Deze bescherming geldt minimaal 180 dagen en soms zelfs een heel jaar.

Ook een fijn idee: De grote creditcard maatschappijen zijn vrijwel zonder uitzondering 7 dagen per week 24 uur per dag te bereiken wanneer u een probleem heeft. Kom daar maar eens om bij uw traditionele Nederlandse bank!

U heeft nog geen credit card? Visa en Mastercard zijn de meest gebruikte credit cards en voor vrijwel iedereen een goede keus.

Betaalmethode Paypal

Paypal heeft een uitgebreide kopersbescherming. Van alle aankopen kunt u tot 180 (!) dagen na aankoop een geschil openen via uw Paypal account. De reden daarvoor kan zijn dat u een bestelling niet heeft ontvangen, of dat een product niet voldoet. Wanneer u een claim bij Paypal neerlegt, gaat Paypal de claim serieus bekijken en dient de verkoper de nodige documentatie aan te leveren om de claim te kunnen ontkrachten. In onze ervaring wijst Paypal in veel gevallen de claim toe aan de consument, waarbij u uw aankoopbedrag terug ontvangt.

Het is daarbij goed om te weten dat u via Paypal óók met creditcard kan betalen. Dat betekent dat u eerst een Paypal account aanmaakt en met dat account betaalt bij de Chinese webshop van uw keuze. Bij de betaling wordt u naar de veilige Paypal omgeving geleid (let op de groene balk in uw browser!) en in die omgeving betaalt u met uw creditcard. Wij kennen geen gevallen van fraude met creditcard gegevens bij de Chinese webshops op Kopen in China, maar het is goed voor te stellen dat deze betaalwijze u een veiliger gevoel geeft!

iDeal bij AliExpress

Inmiddels zijn er ook meerdere webshops die betalen met het bekende en vertrouwde iDeal aanbieden. Dit zijn de bekende Chinese webshops en marktplaatsen die al een tijd actief zijn op de Nederlandse markt en veelal ook vertaalde Nederlandse sites hebben: MiniInTheBox en AliExpress zijn de meest bekende, maar ook de service van Taobao.nl biedt iDeal aan. Elke Nederlander is bekend en vertrouwd met iDeal en zeker als de shop ‘buyer protection‘ aanbiedt is dit een prima wijze om te betalen. Echter de betaalmethode zelf geeft niet de bescherming aan u als koper die creditcard maatschappijen en Paypal w√®l bieden. Wij raden u dus toch aan om te bestellen met 1 van deze betaalwijzen in plaats van iDeal.

Deel hier uw eigen ervaringen met het betalen op Chinese webshops, geef uw tips en bekijk wat andere lezers graag met u delen.