Affiliates

Chinese webshop affiliate programma’s

Wellicht weet u nog niet wat een affiliate programma is?  Samengevat is het een manier om geld te verdienen aan bezoekers op uw website, in uw app of aan lezers van uw nieuwsbrief. Op uw website/app/nieuwsbrief plaatst u een link naar de Chinese webwinkel en wanneer één van uw lezers via die link naar deze winkel toegaat en vervolgens een aankoop plaatst, dan ontvangt u een vooraf vastgesteld percentage.

Vrijwel alle Chinese shops hebben zo’n programma waaraan u kunt deelnemen. Een aantal werken via affiliate programma’s van CJ.com, ShareaSale.com of Rakuten.com. Dit zijn bedrijven die de affiliate programma’s van vele duizenden bedrijven verzorgen. Van Gilette tot AliExpress en van Libelle tot DealExtreme. Maar er zijn er ook genoeg die zelf een eigen affiliate programma aanbieden. Veelal leveren die betere vergoedingen op, aangezien er geen tussenpersoon tussen zit. De kwaliteit van de ter beschikking gestelde promotiemiddelen zijn wel eens wat minder.

Affiliate worden van een Chinese webwinkel

De aanmelding is over het algemeen niet zo lastig: U geeft aan wat uw website is (dat mag bij een aantal ook een Facebookpagina zijn) en wat uw gegevens zijn. Vervolgens ontvangt u een unieke code of unieke urls die u op uw website/app/nieuwsbrief dient te plaatsen. Via uw account bij de webshop kunt u vervolgens in de gaten  houden hoeveel bezoekers via ‘uw link’ naar de shop gaan en of er vervolgens ook iets wordt aangeschaft. Zo’n link ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://www.shareasale.com/r.cfm?b=357437&u=1138175&m=37638&urllink=&afftrack=.

Een aantal programma die we graag met u delen:

SammyDress – 3-15% commissie over verkopen – Meer info: http://www.sammydress.com/m-article-id-95.htm

SheInside: – 10% commissie over verkopen – Meer info: http://www.shein.com/publisher-program-a-454.html

AliExpress – tot 50% commissie over verkopen, gemiddeld 7% – Meer info: http://portals.aliexpress.com/

JD.com – Contact opnemen voor de commissiestructuur – Meer info: http://en.jd.com/help/question-50.html

Het is wel goed om te weten dat u de commissie pas krijgt toegekend nadat de koop is betaald en de retourtermijn is verstreken. Vervolgens volgt er vaak nog een betaald termijn die per Chinese webwinkel verschilt. Over het algemeen duurt het wel een maand of 3 voordat commissie wordt betaald.

Affiliate & Dropshipping

Een verder gaande vorm van samenwerking dan affiliate marketing is ‘dropshipping’. Wat dropshipping inhoudt lichten we u hier toe.

Wellicht heeft u nog tips voor affiliate programma’s waar u goede ervaringen mee heeft. Geef ze dan vooral door via mail@kopeninchina.nl, wij plaatsen ze graag op deze pagina!