Verkopen op Alibaba

Alibaba is de grootste e-commerce concern van de wereld. Alibaba.com is een platform met een productassortiment voor consumenten en een marktplaats waar leveranciers of ondernemers hun producten kunnen verkopen, ook wel een B2B-marktplaats (business to business). Anders dan bij AliExpress komt u hier met de leveranciers in contact om tot een overeenkomst te komen. Als u wat meer wilt weten over het verkopen van producten op Alibaba.com, bent u hier aan het goede adres. We zullen u eerst de memberships uitleggen (lidmaatschap dat u moet afsluiten om leverancier op Alibaba.com te zijn) en vervolgens de extra’s die Alibaba.com aanbiedt voor leveranciers. Zodra u klaar bent om te verkopen aan de miljoenen kopers op Alibaba, dan schrijft u zich gratis in. (klik op ‘join free’)

Alibaba Membership

Het is eigenlijk vrij simpel als u uw producten wilt aanbieden op de webshop. U koopt een membership, een lidmaatschap, en vervolgens kunt u uw producten verkopen via Alibaba.com. Op onderstaande afbeelding ziet u waar u de verschillende memberships kan vinden.

Er zijn vier verschillende soorten memberships, waarvan één zelfs gratis is. De kans is dan wel vrij klein dat u iets verkoopt, aangezien u niet van vele extra’s geniet die de aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid van uw aanzien als verkoper een boost geven. Dit is namelijk wel het geval bij het duurste membership. U wilt natuurlijk weten wat zo’n lidmaatschap dan mag kosten. Nou, – houd u vast – als u op de eerste pagina wilt staan, uw producten worden aangeboden en u meerdere voordelen wilt, betaalt u zo’n $6500,- per jaar. Hieronder ziet u de tarieven met de voor- en nadelen van elk lidmaatschap.

Membership Alibaba

Product Showcases heeft wellicht nog een kleine uitleg nodig. Dit betekent dat uw product wordt aangeboden als bezoekers een gerelateerd product bekijken. Wellicht komt het u bekend voor: “Dit vind je misschien ook interessant” en vervolgens zie u een lijst met gerelateerde producten staan. Product Showcases belooft u dat u product op deze manier onder de aandacht wordt gebracht. Als u meerdere vragen, opmerkingen of aanvullingen hebt op de deze lijst, schroom u niet en laat een berichtje achter op deze pagina.

Extra Alibaba opties

Dan hebt u eenmaal een lidmaatschap, maar weet u eigenlijk nog niet precies hoe alles nu werkt. Waar moet u beginnen? Hoe moet u een product plaatsen op de webshop? Hoe krijgt u meer kopers? Alibaba.com heeft met u meegedacht en probeerde zo veel mogelijk nuttige informatie voor u te verspreiden op de website. Er staat eigenlijk super veel informatie en misschien weet u niet precies hoe en waar u moet beginnen. U kunt er het beste even voor gaan zitten en beginnen bij de pagina waar zogeheten trainingen staan. Op onderstaande afbeelding ziet u hoe deze pagina eruit ziet en via deze link komt u hier terecht.

Training Alibaba

Naast een afdeling vol trainingen, is er een learning centre. Hier staan ook allerlei tips en belangrijke dingen die u als verkoper op Alibaba.com moet weten.

Schrijf u nu gratis in op Alibaba!