Kopen in China

Zelf bestellen bij Chinese webshops en marktplaatsen

Import uit China

Chinese e-commerce: Kansen & Bedreigingen

Het lijkt zo makkelijk en iedereen schijnt ‘het’ al te doen: Kopen in China! Als u de shops bekijkt dan lijken ze niet eens zo verschillend van de Nederlandse webshops en afgezien van wat aparte vertalingen lijkt ook het zoek- en bestelproces wel duidelijk… Maar is dit wel allemaal zo eenvoudig?  Wat zijn uw rechten op retournering bijvoorbeeld en wat als uw pakket niet aankomt?  Dan onderscheiden de goede Chinese webshops zich van de slechte, maar dan is het wel te laat. Op Kopen in China informeert u zich voordat u een bestelling plaatst over de betrouwbaarheid van een shop en komt u goed beslagen ter ijs.

Maar er speelt meer dan de betrouwbaarheid van de webshop: Uw importeert namelijk direct uit China wanneer u via een Chinese webshop aankoopt en daar komen specifieke regels en mogelijke problemen om de hoek kijken. Deze algemene aspecten lichten we toe in de onderliggende pagina’s: 1.Betalen in China, 2.Douane, Invoerrechten & Inklaringskosten, 3.Levertijden en pakketen volgen en 4. E-commerce wetgeving: Wat zijn uw rechten. Op deze pagina per onderwerp alvast een kleine toelichting zodat u weet wat u kunt verwachten:

1.Betalen in China

De meeste webshops bieden een breed scala aan betaalmogelijkheden. Maar wat zijn de veiligste manieren om te betalen? iDeal is erg vertrouwd, maar wellicht is een credicard betaling of een Paypal betaling wel verstandiger. Wij leggen u per betaalmethode stap voor stap de voor- en nadelen uit, zodat u veilig uw order op de Chinese webshop van uw keuze kunt plaatsen.

2.Douane & Invoerrechten

En toen kwam na 20 dagen wachten uw bestelling eindelijk aan…..Met een extra rekening aan inklaringskosten! Dat is niet persé het geval, maar wel heel goed mogelijk. Wij leggen u uit in welke situatie u een extra rekening voor inklaringskosten van de Douane kunt verwachten. Want vergeet niet: Kopen van Chinese webshops betekent feitelijk dat u zelf importeert uit China!

3.Levertijden en Pakketten volgen

Verschillende verzendmethoden brengen verschillende kosten met zich mee en verschillende levertermijnen. Het kan zelfs zijn dat de ene verzendwijze u wel van een rack & trace voorziet en de andere niet. Wat is de beste keus (wanneer u een keuze heeft! Taobao.nl voorziet bijvoorbeeld in de keuze voor verschillende pakketdiensten maar dat doen niet alle Chinese aanbieders). Verder geven we u links naar goede portals om uw pakket te volgens met de geleverde track & trace code.

4. Europese e-commerce wetgeving

Heel kort en krachtig: Daar kunt u geen aanspraak op maken. Dat heeft nadelen en die leggen we u graag duidelijk en punt voor punt uit. Het goede nieuws is dat veel Chinese webshops dit goed hebben opgevangen met eigen regels, maar het kan geen kwaad om u daar voordien even goed in te verdiepen.