Chinavasion

Wholesale Electronics & Gadgets
4
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
4
Klantenservice
Lees alle ervaringen
4
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

Chinavasion: duur maar snel

Chinavasion is anders dan een ‘normale’ Chinese webshop die elektronica verkoopt. Bij webshops zoals MiniInTheBox of DealExtreme zijn zeer veel gadgets spotgoedkoop. Chinavasion richt zich daarentegen niet op de koopjesjagers. U zult hier niet snel producten tegenkomen die goedkoper dan €10,- zijn. Als de producten over het algemeen prijzig zijn, is het niet gek als u verwacht dat er weinig tot geen verzendkosten aan verbonden zitten. Niets is minder waar.

Op welke link u ook klikt – van Cell Phone accessoires tot Car accessoires – goedkope gadgets zult u op deze Chinese webshop niet vinden.ChinaVasion richt zich dus op consumenten die een relatief dure aankoop aandurven bij een Chinese webshop. Voordat westerse consumenten overgaan tot een koop, zullen zij veelal research hebben gedaan naar de ervaringen van andere kopers met de webshop. Hieronder staan een aantal gemiddelde ervaringen/beoordelingen weergeven van enkele vooraanstaande reviewsites.

Chinavasion panda

Chinavasion trustpilotChinavasion resellerratings

Zoals is af te lezen uit de gemiddelden en het aantal reviews dat is geplaatst, lijkt de onderste beoordeling het meest betrouwbaar. Dit, aangezien de twee bovenste beoordelingen niet meer dan 50 reviews bevat, waardoor de betrouwbaarheid van het uiteindelijke cijfer in het geding komt. Chinavasion lijkt redelijk betrouwbaar te zijn. Het is een groot pluspunt dat er een Nederlandse pagina te vinden is op Chinavasion waar eigenlijk alles duidelijk staat omschrijven wat u moet weten. Klik hier als u deze pagina wilt bezoeken.

Bestelproces

Het bestelproces is relatief eenvoudig en gaat eigenlijk zoals elke andere Chinese webshop: u registreert zich, voert uw persoonlijke gegevens in en betaalt uw bestelling.

Verzendkosten en levertijd

Het grote nadeel dat kleeft aan Chinavasion zijn de bijkomende verzendkosten. Als u een relatief goedkoop product koopt, laten we zeggen een selfie-stick van nog geen €2,-, dan betaalt u bijna €6,- verzendkosten. De verzendkosten worden berekend over het gewicht, de prijs en het leveradres. Op onderstaande afbeelding kunt u een idee opdoen over hoe duur nou ongeveer die verzendkosten zijn. U vraagt zich waarschijnlijk af, dat kan ik toch zelf ook wel opzoeken? Dat kan inderdaad, nadat u zich hebt geregistreerd. Er bestaat geen andere mogelijkheid om in een eerder stadium de verzendkosten te bekijken.

Shipping Chinavasion

Aan de andere kant: de levertijd naar Nederland lijkt absurd kort te zijn. Zie onderstaande afbeelding.

chinavasion levertijd

Betaalmethoden

Zoals de meeste Chinese webshops biedt ook Chinavasion PayPal, Credit Card en Bank Transfer als betaaloptie aan.

Klantenservice van Chinavasion

Wat eigenlijk direct gezegd moet worden, is dat Chinavasion één van de weinige Chinese webshops is, waar de veiligheid van de betaling zó expliciet vermeld en gegarandeerd wordt. De Chinese webshop blijkt zich bewust van het feit dat ze relatief dure producten aanbieden, waardoor het logisch is dat de consument zeker wil zijn van een goede aankoop in een betrouwbare webshop. De meeste kopers zullen maar belang hebben bij 2 garanties: (1) ik wil mijn geld terug als het product niet aankomt en (2) ik wil mijn geld terug als het product niet strijkt met de omschrijving op de webshop. In het geval van Chinavasion wilt u ook garantie, aangezien de producten relatief duur zijn. Deze drie garanties geeft Chinavasion, zie onderstaande afbeelding.

Garanties Chinavasion

In contact komen met werknemers van Chinavasion lijkt vrij eenvoudig. 3 kanalen worden aangeboden waar in het Engels gecommuniceerd kan worden:

 • Chatoptie die 24/7 beschikbaar is
 • E-mail (support@chinavasion.com)
 • Telefoon
   • Voor algemene vragen die u heeft voor of nadat u een product hebt betaald.
    +1 845 6525883 (international call to USA)
    OR
    +44 (0)2088168120 (international call to UK)
    Staff: Customer Support
    Beschikbaar tijdens Europese werkuren. Dit zal dus van 9 tot 5 zijn.
   • Vragen rondom Paypal, Credit Card, and Bank Transfer
    +852 81245896 (international call to Hong Kong)
    Staff: Billing
    Beschikbaar tijdens Europese werkuren. Dit zal dus van 9 tot 5 zijn.

De meeste relevante aspecten van Chinavasion op een rijtje:

 • 24/7 klantenservice
 • Wel verzendkosten
 • 3 dagen levertijd
 • PayPal & Credit Card (geen iDeal)

Laat hier uw review achter over Chinese webwinkel Chinavasion! Of ga direct naar de shop!

Contact gegevens

Nanshan District,
Shenzhen, Taoyuan Street Pingshan junctions Industrial Park,
North Park, 3rd Floor, Building
  44 (0)2088168120
  support@chinavasion.com
  www.chinavasion.com