FastTech

Gadgets and Electronics
1
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
1
Klantenservice
Lees alle ervaringen
1
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

FastTech voor Chinese gadgets & e-cigarettes

fasttech

Chinese webshop FastTech

FastTech is een Chinese webshop die opereert vanuit HongKong. De webshop is al enige jaren actief en beschikt over een uitgebreid assortiment. Deze Chinese webshop biedt in de eerste plaats elektronische apparaten en gadgets aan, maar net als bij vele andere Chinese webshops blijft het aanbod niet beperkt tot één categorie: er worden bijvoorbeeld ook autolampen en survivalproducten aangeboden. Ook lijkt FastTech gemerkt te hebben dat e-cigarettes (e-smoker of elektrische sigaretten) populair zijn. Het aanbod van deze productsoort is relatief zeer groot.

Lage prijzen

De prijzen, die in dollars zijn uitgedrukt, zijn zoals bij de meeste Chinese webshops erg voordelig. Door de wisselkoers tussen dollar en euro zijn de prijzen zelfs nog lager dan zij in eerste instantie wellicht lijken. Aangezien de verzending bij FastTech, net als bijvoorbeeld bij concurrenten DealExtreme en AliExpress, gratis is, komen daar ook tijdens het bestelproces geen extra kosten bovenop: de producten worden daadwerkelijk geleverd voor de prijs waartegen zij worden aangeboden. Let wel altijd op de eventuele importheffingen. Als uw bestelling meer dan €22,- bedraagt, bestaat er de kans dat de Nederlandse douane importheffingen rekent. FastTech kan de producten zo goedkoop aanbieden omdat de webshop de producten in grote partijen direct bij de fabriek inkoopt. Veel producten zijn van goede kwaliteit, maar toch is het natuurlijk altijd verstandig de reviews van andere klanten goed door te nemen en goed te kijken naar hun ervaringen. Op die manier verkleint u de de kans op miskopen.

 

FastTech Ervaring FastTech ReviewsFastTech Ervaringen
Zoals uit bovenstaande beoordelingen is af te leiden zijn er maar zeer weinig ervaringen gedeeld. Nog geen 100 per reviewsite. Ter vergelijking: AliExpress heeft gemiddeld een kleine 2000 reviews per reviewsite.

Bestelproces en betaalmethodes

Het bestelproces van FastTech is gelijk aan de meeste bestelprocessen van Chinese webshops; u maakt een account aan, vult verdere persoonlijke gegevens in en u betaalt de bestelling. De laatste stap van het bestelproces kunt u voltooien door middel van PayPal of Credit Card. Er is helaas nog geen optie om te betalen via iDeal op FastTech.

Levertijd en verzendkosten

Een veelgehoorde klacht uit de mond van klanten die kopen bij Chinese webshops is dat het vrij lang duurt tot bestellingen worden geleverd. Deze Chinese webshop vormt hierop geen uitzondering. De producten worden in principe vanuit Hongkong verstuurd, en volgens de website duurt de levering van producten onder de $20,- 25 tot 30 werkdagen.

Bij bestellingen die een waarde hebben boven de twintig Dollar hanteert FastTech een andere verzendmethode, maar dan duurt de levering vanuit China nog altijd tussen de 6 en de 20 werkdagen. In het tweede geval hebben leveringen wel een track & trace code, dus het is voor klanten eenvoudig te zien in welke fase van het verzendproces producten zich bevinden. FastTech biedt daarnaast diverse andere verzendmogelijkheden aan die, afhankelijk van de leveringsduur, wél verzendkosten rekenen. De snelste verzendmethode (Speedpost Global Express) duurt helaas altijd nog 3 tot 8 dagen. De prijs is in dat geval afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product.

Het is altijd aan te raden om bij de bestelling de beschikbaarheid van producten te controleren (te vinden onder het kopje “stock”). De ervaring leert dat producten die niet meteen beschikbaar zijn voor verzending aanzienlijk langer onderweg zijn dan producten die meteen verzonden kunnen worden.

Retourneren

FastTech biedt de mogelijkheid producten tot 6 maanden na verzending (dus niet na aankomst) te retourneren. In het geval van een defect krijgen klanten gratis een nieuw product en zijn de verzendkosten voor de rekening van FastTech. Tot 3 maanden na de aankoop kunnen klanten ook goed functionerende producten retourneren, in dat geval krijgen klanten 50 procent van het aankoopbedrag terug (maximaal $40,-). Na afloop van deze 6 maanden neemt FastTech geen producten meer terug, FastTech bemiddelt dan nog wel wanneer een defect apparaat gerepareerd moet worden. Dit is voor Chinese begrippen een riante regeling, waarmee FastTech zich wel onderscheidt.

Klantenservice

Klanten kunnen bij FastTech kiezen uit betaling via PayPal, creditcard of Bitcoins. Deze betaalmethoden zijn allen veilig. De webshop bestaat verder al meerdere jaren en er hoeft ons inziens niet te worden gevreesd voor directe fraude.

Mochten er toch problemen optreden kunnen klanten telefonisch (+1 (917) 436-1422) of via de mail contact opnemen met de klantenservice van FastTech: het probleem bij telefonisch contact is het tijdsverschil met Hongkong (GMT – 6 uur). De helpdesk van FastTech is alleen op kantooruren bereikbaar, maar voor Nederlanders zijn de tijdstippen daardoor niet altijd handig. Contact met Chinese webshops kan meestal uitsluitend in het Engels, en ook FastTech staat klanten enkel in het Engels te woord. Het is dus belangrijk Engels te spreken.

 De meest relevante aspecten van FastTech op een rijtje:

  • Geen 24/7 klantenservice
  • Geen verzendkosten 
  • 25 tot 30 werkdagen levertijd
  • PayPal of Credit Card (geen iDeal)
  • Klaar voor de beste deals van deze Chinese webwinkel?  Bekijk ze hier!

Contact gegevens

Cloud Commerce Systems
2/F, Yick Fung Group Building
1 Kin Fat Lane, Tuen Mun
Hong Kong
  (+1 (917) 436-1422)
  N.N.B.
  www.fasttech.com