TinyDeal

 
0
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
1
Klantenservice
Lees alle ervaringen
1
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

TinyDeal: Goedkope Chinese webshop maar matige klantenservice

tinydeal

Vandaag reviewen we de goedkope Chinese webshop TinyDeal. Op deze online shop worden zowel elektronische als niet-elektronische producten verkocht. Zo worden er minder bekende merken telefoons zoals LEAGOO verkocht, maar er zijn ook (elektronisch) speelgoed, kleding, auto-accessoires, sportartikelen en woonaccessoires te koop. De Chinese webshop is dus vergelijkbaar met MiniInTheBox en LightInTheBox, waar ook een breed scala aan goedkope producten worden verkocht.

Grafische vormgeving en inhoud van TinyDeal

TinyDeal is een erg overzichtelijke goedkope webshop waarin het gebruiksgemak wordt bevorderd door de mogelijkheid om de producten in verschillende valuta te bekijken. In Nederland schakelt de Chinese webshop automatisch naar de euro. Ook wordt dit bevorderd doordat u makkelijk krijgt te zien welke producten nieuw zijn binnengekomen, welke minder dan 5 dollar kosten (ja, helaas wordt dat niet omgezet in euro), welke producten worden aanbevolen etc. De Chinese webshop verkoopt relatief goedkope producten. Zo heeft u een telefoonhoesje al vanaf 1,25 euro. Ook werkt TinyDeal samen met McAfee, waardoor u veilig kan betalen.

Alhoewel de website erg overzichtelijk is, is de thematiek een beetje rommelig. Zo zijn de themakleuren alle kleuren van de regenboog en wordt de hele website gedomineerd door al deze kleuren. Ook worden de reclames in deze verschillende kleuren weergegeven. Daarnaast krijgt u bij bepaalde reclames in de eerste instantie het idee dat het niet gerelateerd is aan de website, maar dat de ruimte is ingekocht door een externe partij. Door de grote hoeveelheid kleuren en externe reclame kunt u het idee krijgen dat de website niet erg professioneel is, maar de look & feel geven wel het idee dat u hier koopjes kunt scoren, dus wellicht is het een goede tactiek. Op dit gebied zijn MiniInTheBox en AliExpress overzichtelijker, aangezien zij alleen reclame maken voor de producten die ook daadwerkelijk op de website te zien zijn. Hieronder kunt u de waardering van de consumenten zien.

TinyDeal Pandacheck

 

 

TinyDeal Trustpilot

TinyDeal ResellerRatings

Producten en TinyDeal productbeoordelingen

Erg handig is dat u tijdens het bekijken van de producten op TinyDeal, per product kan zien hoe deze door de klant is beoordeeld. Dit wordt aangegeven door middel van sterren. Deze sterren worden apart gegeven voor de prijs, het gebruiksgemak, de bouwkwaliteit, de bruikbaarheid en de klantenservice. Hier kunt u meer over lezen als u bij het product helemaal naar beneden scrollt. De beoordeling wordt daar door de klant toegelicht. Wat betreft de beoordeling aan de hand van sterren in TinyDeal duidelijker en concreter dan andere Chinese webshops.

Een extra voordeel is dat u bij het bekijken van een product ook gelijk kan zien wat voor bijbehorende accessoires TinyDeal levert en wat klanten die het betreffende hebben gekocht, verder hebben gekocht. 

Verzending & Betalen

Alle producten bij TinyDeal worden gratis verzonden. De verzendtijd wordt daarnaast duidelijk aangegeven naast het betreffende product. U kunt daarbij voor een laag prijsje voor een snellere verzendtijd kiezen. Over het algemeen is de verzendtijd bij een normale verzending altijd wat langer dan wanneer u bij bijvoorbeeld Bol.com besteld. Sommige producten worden echter niet vanuit China, maar vanuit landen als Engeland en Duitsland verzonden. De verzendtijd is dan relatief korter. Gemiddeld is de normale verzendtijd ca. 1-3 weken.

Verder is het handig dat u bij het betalen kan kiezen voor het invoeren van een kortingscode en/of het gebruiken van punten. Deze punten noemt TinyDeal TD Punten. U spaart deze op door middel van het kopen van producten. Betalen kan verder door middel van PayPal, Mastercard, Master Debit, Visa, Visa Debit, iDeal, WebMoney, Yandex.Money, Western Union, QIWI Кошелек, EBANX en Sofot. Genoeg keuze dus.

Klantenservice van TinyDeal

Over het algemeen zijn de ervaringen met de Chinese webshop TinyDeal wat betreft de klantenservice óf zeer positief, óf zeer negatief. Helaas zijn de ervaringen met deze website vaker negatief dan positief*.

Wilt u in contact komen met TinyDeal? Dan kunt u chatten op de webshop of e-mail naar sales@tinydeal.com. De tijden waarop ze beschikbaar zijn: 2:30 – 12:00 Nederlandse tijd. Ze beloven binnen 24 uur te reageren en geven toe dat dit kan uitlopen tot 48 uur in het weekend.

Alhoewel de Chinese online shop TinyDeal op haar website laat weten dat ze klantenservice erg belangrijk vindt en u in de meeste gevallen van ontevredenheid al uw geld terug krijgt, blijkt dit in de praktijk wel eens anders te gaan. Zo wordt het volledige bedrag blijkbaar niet altijd teruggestort of duurt het veel langer dan belooft om het product te verzenden. Ook komt het wel eens voor dat een product helemaal niet wordt ontvangen. Bij een aantal consumenten staat de Chinese webshop TinyDeal dus helaas bekend als een bedrijf met een slechte klantenservice en als een bedrijf dat haar afspraken niet nakomt. Daar staan genoeg positieve beoordelingen tegenover, maar het is betwistbaar of TinyDeal nog zo betrouwbaar is als er iets misgaat met een bestelling wat opgelost moet worden…

Conclusie over TinyDeal

Alhoewel de Chinese webshop TinyDeal dus door sommigen als erg positief wordt ervaren – onder andere door de gratis verzending – zijn er ook de negatieve ervaringen. Onze ervaring met bijvoorbeeld AliExpress is dankzij de buyer protection van dit platform een stuk positiever. Bestelt u toch bij TinyDeal, betaal dan via Paypal of creditcard (lees hier waarom!)

De meest relevante aspecten van TinyDeal op een rijtje:

  • Geen 24/7 klantenservice
  • Geen verzendkosten
  • Ca. 1-3 weken levertijd
  • PayPal & Credit Card

Deel uw eigen ervaring met TinyDeal hier, of lees de ervaringen van anderen.

*Deze conclusie is getrokken door het globaal bekijken van neutrale beoordelingswebsites.

Contact gegevens

  (+86) 0755-2331 6980
  sales@tinydeal.com
  www.tindydeal.com