Dropshipping

Dropshipping via Chinese webshops

Wellicht bent u nog niet bekend met het begrip ‘dropshipping’, daarom eerste een korte toelichting: Grofweg zijn er operationeel gezien 3 manieren om een webshop te runnen:

1.U heeft en beheert zelf een eigen voorraad en verstuurt orders vanuit uw eigen voorraad.
2.Uw voorraad ligt bij een fulfilment bedrijf. Op het moment dat uw webshop een order ontvangt, stuurt u deze door naar dit bedrijf. Zij pakken het product uit het door hun beheerde magazijn en versturen het naar uw klant.
3.U heeft geen eigen voorraad. Op het moment dat u een order ontvangt, stuurt u deze door naar uw dropshipping partner. Dit bedrijf pakt het bestelde product uit haar eigen magazijn en stuurt het (uit uw naam) op naar uw klant.

Met dropshipping voert u feitelijk het assortiment van uw partner in uw webshop. Zoals u ziet neemt het voorraad risico enorm af wanneer u werkt met een dropshipping partner. Maar dat is meestal ook het geval met de marge die u maakt 🙂

In de meeste gevallen krijgt u van de dropshipping partner een zogenaamde ‘feed’ waarin alle producten zijn opgenomen, voorzien van foto’s, prijs en kenmerken. Deze producten plaatst u op uw website, waarmee u zelf producten uit China kan verkopen.

Is dropshipping met Chinese webshops een goed idee?

U bent met dropshipping erg afhankelijk van uw partner. Wanneer zij producten niet versturen, slecht verpakt of wanneer producten niet voldoen dan bent u verantwoordelijk: U heeft de producten verkocht. Dat kan met een Nederlandse dropshipper al lastig zijn, laat staan met een Chinese. Echter ik heb er geen persoonlijke ervaring mee, dus ik afraden wil ik het ook niet. Denk er alleen wel even goed over na…

Een aantal van de Chinese webwinkels waarmee u een dropshipping samenwerkingsverband kan aangaan:

Banggood.com

DealExtreme

SammyDress

FocalPrice

Deze lijst is verre van compleet, maar is een startpunt. Mocht u goede ervaringen hebben met een andere webwinkel op het gebied van dropshipping: Mail ze vooral door naar mail@kopeninchina.nl en wij plaatsen ze graag bij de bovenstaande aanbieders.