Cupping Therapie

Acupunctuur cupping therapie

Binnen het kader ‘bijzondere producten’ verdient deze toch zeker ook wel een plekje! Cupping therapie is in de acupunctuur 1 van de alternatieve geneeswijzen. Deze cups zouden de bloedsomloop bevorderen wanneer ze op het lichaam worden aangebracht en vacuüm trekken.

Cupping therapie

Cupping therapie is een oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. Binnen het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam doormiddel van uitgeholde hoorns van dieren. Cupping was daarbij een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping als therapie zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens weer werden verruild voor glazen cups.

Cupping in China

De eerste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit, hoe kan het ook anders, China. Cupping maakt deel uit van de traditionele lichaamswerken Tuina massage, acupunctuur en fysiotherapie van de Chinese geneeskunde. Geschriften uit 28 na. Chr. en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen zou genezen. Cupping therapie wordt toegepast op de acupunctuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft vervolgens blokkades van Chi op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. een verzwakte lichamelijke gesteldheid is veelal het resultaat van een verzwakte “Jing Chi” wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens dan leiden tot een verzwakt “Wei Chi” of immuunsysteem. Cupping zou in China ook gebruikt zijn bij operaties om het bloed weg te leiden bij de plek waar geopereerd werd.

De set op de foto is te koop op Chinese marktplaats Taobao.

Actief in de e-commerce sinds 2002 en inmiddels 15 jaar geleden voor het eerst in China, is de auteur vanaf het eerste begin gegrepen door de enorme omvang en kansen die Chinese e-commerce biedt. “We staan met aan het begin van een revolutie die zijn weerga niet kent en binnen nu en 5-10 jaar koopt de Nederlandse consument net zo makkelijk zelf direct in China als nu bij Bol.com of AH.nl.” Op KopeninChina krijgt u een indruk van de mogelijkheden die Chinese e-commerce u biedt. Mist u iets, heeft u suggesties of een vraag? Neem dan vooral contact op!

Geplaatst in productreviews Getagd met

Geef een reactie