Is New Chic betrouwbaar? Onze ervaringen met Newchic: compilatie reviews Nederland en België

Newchic: Echt een nieuw online alternatief voor chique kleding aan betaalbare prijzen?

Of het nu door een pandemie of een oorlog is, feit is dat we op het eind van de maand minder over hebben voor luxe dingen zoals nieuwe kleding. Slimme consumenten hebben hier iets op gevonden: kopen in China. De laatste jaren is het aanbod van online kledingwinkels uit het Verre Oosten fors toegenomen. Chinese online modewinkels proberen massaal onze harten te veroveren en slaan ons om de oren met zachte prijsjes. Maar door het grote aanbod is het niet altijd simpel om het kaf van het koren te scheiden als het aankomt op kwaliteit.

Wat te denken van de nieuwste online boetiek New chic? Zijn ze betrouwbaar, is het veilig om hier te kopen en krijg je er geen kat in een zak? Dat en alles wat je moet weten over deze modeprijzenkraker lees je in deze allesomvattende review.

Wat is New chic?

New chic is opgericht in 2015 en haar hoofdzetel is gevestigd in Hong Kong. Ze zijn dus relatief jong. Het bedrijf focust zich naar eigen zeggen op het aanbieden van mode met unieke designs van een hoge kwaliteit tegen voor iedereen betaalbare prijzen. Daarvoor werken ze samen met onafhankelijke modeontwerpers en talrijke merken, zoals Gracila, Jassy, Kisslace, Two-Sided en Honana, om er enkele te noemen.

Het Aziatische e-commerce bedrijf heeft grote ambities, want ze willen zich nestelen in de top vijf van online aanbieders van kleding. En als je weet dat ze er in enkele jaren tijd in geslaagd zijn om 3 miljoen fans op Facebook en nog eens 2 miljoen volgers op Instagram te vergaren, weet je dat deze uitspraak geen loze kreet is.

Assortiment

Shoppers vinden er in de eerste plaats een onmetelijk assortiment aan kleding en schoenen voor zowel mannen als vrouwen. Daarmee hebben ze een streepje voor op online kledingwinkels die zich exclusief richten op dames. Maar wie een beetje verder kijkt, zal zien dat ze veel meer verkopen dan alleen maar kleding. Zo vind je er accessoires zoals zonnebrillen, hoeden, handtassen en juwelen, spullen om je huis mee in te richten, elektronica, keukengerei, tot zelfs gereedschap.

Met een mooi aanbod kinderkleding en speelgoed is zelfs aan de allerkleinsten gedacht. Newchic is op die manier echt een online shoppingcentrum voor het hele gezin!

Kwaliteit

In tegenstelling tot sommige van hun concurrenten, doet Newchic er alles aan om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Dat is meteen de reden waarom dit bedrijf in korte tijd een ijzersterke online reputatie heeft weten op te bouwen. Natuurlijk mag je in de prijscategorie van 5 tot 35 euro geen Versace, Gucci of Prada verwachten. Hun filosofie is om sprankelende, kwaliteitsvolle mode aan te bieden die enkele seizoenen meegaat. En als we de online reviews mogen geloven, is dat ook iets waar ze met vlag en wimpel in slagen!

Hoe de juiste maat kiezen?

De juiste maat kiezen bij Chinese kledinggiganten is nogal eens waar het schoentje letterlijk knelt. Een vaak gehoorde verzuchting is dat de maatjes bij deze webwinkels soms klein uitvallen. Om hieraan het hoofd te bieden, vind je bij elk artikel een handige maattabel met conversie naar de gebruikelijke maten in jouw regio. Voor Nederland en België kies je EU en dan krijg je bij de verschillende maten alle mogelijke informatie mee over schouderbreedte, taille, mouwlengte en borstomtrek.

Nog iets waarmee Newchic zich onderscheidt van de rest is hun gigantisch assortiment aan plussize kledingwaren. Daarmee zijn ze ook een van de schaarse webwinkels die volop de kaart van inclusiviteit trekken.

Veilige betaalmethodes

Zoals je van een online winkel tegenwoordig mag verwachten, kan je er in een veilige omgeving betalen met vertrouwde betaalmethodes. Voor de Benelux zijn dat PayPal, VISA, Mastercard, iDeal en zelfs achteraf betalen met Afterpay. Zo verschilt Newchic eigenlijk in niets van hun Europese tegenhangers, alleen dan dat je er aanzienlijk veel eurootjes kunt besparen op originele kleding en accessoires.

Levertijden en verzendkosten

Omdat de goederen helemaal uit magazijnen in China moeten komen, moet je wel iets langer wachten dan je wellicht gewend bent. Newchic belooft via de normale verzendmethode (luchtpost) levering binnen de 10 tot 20 werkdagen. Tijdig shoppen voor die aanstaande bruiloft of verjaardag is dus de boodschap. Alle pakjes worden verzonden met een tracking code zodat je altijd de status van je bestelling kunt volgen.

De verzendkosten worden bij het afrekenen overzichtelijk gepresenteerd en bedragen doorgaans niet meer dan enkele euro’s.

BTW en douane

De koopjesjagers onder ons zullen verheugd zijn om te horen dat er bij Newchic geen verborgen kosten zijn. De prijzen die je op de website ziet, zijn inclusief btw en douanerechten. Je betaalt de prijs die je ziet bij het afrekenen en geen cent meer. Newchic is immers een in de EU geregistreerde webwinkel die gebruik maakt van het zogenaamde éénloketsysteem.

De nachtmerrie van pakjes die worden tegengehouden bij de douane en de inning van extra belastingen behoren met deze nieuwe regeling definitief tot het verleden.

Retourneren

Online winkelen dat betekent dat de fameuze online shopping fail altijd om de hoek loert. Niet getreurd, bij Newchic heb je tot 30 dagen de tijd om je aankoop te retourneren. Dat is overigens ruimer dan de binnen Europa wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Sommige artikelen met bepaalde hygiënische aspecten, bijvoorbeeld ondergoed en badkleding, zijn echter van het retourrecht uitgesloten.

Het is verplicht om je retour vooraf aan te melden. Vervolgens krijg je een retourlabel met het correcte retouradres om het retourproces en de terugbetaling vlot te laten verlopen. De kosten voor het retourneren zijn wel voor de klant en zijn afhankelijk van de verzendmethode die je zelf kiest. De terugbetaling gebeurt via dezelfde methode die je koos om te bestellen en na ontvangst van de retourzending heb je je geld, afhankelijk van de gekozen betaalmethode, keurig terug binnen de 1 – 5 werkdagen.

Klantenservice

Opvallend genoeg prijst de meerderheid van de positieve reviews over Newchic hun voortreffelijke en vriendelijke klantenservice. Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden in het uitgebreide help center, staan hun medewerkers via de livechat dag en nacht klaar om je verder te assisteren. Om hun Europese klanten beter te bedienen, werken ze met een Europees callcenter dat op werkdagen tijdens de kantooruren bereikbaar is. Daarnaast verlenen ze ook klantenservice via Facebook Messenger en e-mail.

Algemene conclusie over Newchic

Newchic heeft alles in huis om haar ambitie waar te maken om tot de beste Chinese webwinkels te gaan behoren. Hun snelle groei is daar nog het beste bewijs van. Het online modehuis is erin geslaagd om de traditionele kinderziektes bij online kopen in China weg te werken. Denk aan te kleine maten, verborgen kosten en moeilijkheden bij retourneren.

Grote troef is dat je er werkelijk alles terugvindt om ieder familielid, van groot tot klein, en van kop tot teen, in het nieuw te steken en dat aan bespottelijk goedkope prijzen. En omdat ze kwaliteit hoog in het vaandel dragen, gaan die nieuwe spulletjes ook nog eens enkele jaartjes mee. Kortom, Newchic bewijst dat je chic kleden helemaal niet duur hoeft te zijn!

Geplaatst in Nieuws