PandaHall: online pareltje voor juweliers en professionele of hobbymatige juwelenmakers

Als je nog nooit van PandaHall gehoord hebt, dan ben je niet alleen. Toch is deze Chinese webshop voor sieraden, en werkelijk alles wat daarmee van ver of dichtbij te maken heeft, ontzettend populair in heel wat landen. En daar bestaat een goede reden voor. Bij PandaHall vinden juwelenmakers, professioneel of hobbyist, of gewoon liefhebbers van accessoires, alle mogelijke grondstoffen en materialen voor het sieraad van hun dromen. En dat aan de scherpste prijzen die er op de markt te vinden zijn.

Maar hoe zit het met de kwaliteit van hun producten? Hoe lang moet ik op mijn bestelling wachten en betaal ik mij niet blauw aan verzendkosten? Het is immers niet al goud, wat blinkt. Dat zijn wellicht de eerste vragen die door je hoofd flitsen wanneer je bij een exotische webwinkel gaat bestellen. De antwoorden, en nog veel meer, ontdek je in deze uitgebreide PandaHall review.

Wat is PandaHall?

PandaHall is een online marktplaats in een heel welbepaalde niche: juwelen en alles wat je nodig hebt om ze te maken. Deze Chinese webshop levert alle mogelijke materialen en grondstoffen om de prachtigste accessoires te vervaardigen. Daarom is de webwinkel een groot succes bij juwelenmakers wereldwijd, maar ook bij particuliere creatieve duizendpoten die op zoek zijn naar kralen die ze elders niet vinden. Daarnaast kan je er ook terecht voor kant-en-klare sieraden zoals kettinkjes, ringen, oorbellen, en ga zo maar door.

Assortiment en kwaliteit

PandaHall bundelt verschillende fabrikanten en leveranciers van grondstoffen voor sieraden, zoals kralen in alle mogelijke materialen, zilverwerk, parels en edelstenen, tot afgewerkte juwelen. Of je nu een juwelenmaker bent of uitbater van een juwelenwinkel, deze online groothandel biedt ook oplossingen op maat aan.

Kralen

Kralen zijn ongetwijfeld het belangrijkste en meest verkochte item van PandaHall. Er wordt dan ook heel wat aandacht besteed aan deze categorie. Het bedrijf heeft zijn populariteit zelfs te danken aan haar enorme variëteit aan kralen. In de categorie ‘edelsteen kralen’ alleen al kan je kiezen uit meer dan 200 soorten. En alsof dat nog niet genoeg is, komen deze kralen in de meest uiteenlopende vormen: dieren, sterren, fruit en bloemen.

Juwelen

PandaHall heeft ook een ruim aanbod afgewerkte juwelen. Hoewel sommigen nogal sceptisch zijn over de kwaliteit, worden ze toch zeer actief gekocht. De online juwelenwinkel werkt samen met om en bij de 15 gevestigde merken. Uiteraard mag je voor de aangeboden prijzen geen luxe verwachten. Wie op zoek is naar originele oorbellen, armbanden, ringen en halssnoeren aan een deftige prijs-kwaliteit verhouding komt hier zeker niet bedrogen uit.

In elke categorie is het ook makkelijk kiezen aan de hand van je favoriete materiaal: parels, zilver, kristal, kruisjes of kwastjes.

Halssnoeren

Tegenwoordig zijn ook de halssnoeren bij PandaHall heel erg in trek. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat het assortiment kettinkjes de laatste tijd fors is uitgebreid. Je vindt er oneindig veel modellen en materialen. Diversiteit is zowat het handelsmotto geworden van PandaHall. Zilveren halssnoeren zijn duidelijk het populairst. Ze zijn goedkoop, maar toch elegant. Wanneer je ook edelsteentjes wil, is de prijs lichtjes hoger maar nog altijd heel betaalbaar.

Trouwringen

Hoewel verlovings- en trouwringen zeker niet hun specialiteit zijn, vind je er toch een enorm aantal ringen. PandaHall heeft ringen vervaardigd van verschillende materialen, met of zonder edelstenen. Vooral de ringen met zirkonium zijn heel populair. Omdat de antracietachtige kleur mooi contrasteert met wit of roze goud, is dit de absolute favoriet van verloofden en trouwlustigen.

Toebehoren

PandaHall wil echt een totaalsite zijn voor alles wat met juwelen te maken heeft. Daarom verkopen ze ook alle mogelijke accessoires en toebehoren voor juwelen. Denk aan opbergdozen, speciale cadeauverpakkingen, draad en garen, knoppen, valse nagels, juwelenkistjes, gereedschappen voor het vervaardigen van sieraden, tot hele doe-het-zelf pakketten. Noem iets dat je nodig hebt om juwelen te maken en PandaHall heeft het!

Veilig betalen

Betalen bij PandaHall is al even veilig als gebruiksvriendelijk. De webshop biedt de vaakst voorkomende betaalmethodes aan zoals PayPal, creditcard, debet card en voor grotere transacties zelfs gewone bankoverschrijvingen. Omdat ze zich vooral richten op de groothandel werkt de website samen met de voornaamste banken ter wereld.

Levertijden en verzendkosten

De levertijden en de verzendkosten zijn afhankelijk van de gekozen verzendmethode en bij PandaHall heb je wat dat betreft wel wat keuze. Voor Nederland zijn er voor gewone consumenten de volgende verzendopties:

  • Speciaal pakket: 12 tot 20 werkdagen (om en bij de 3,50 euro voor zendingen tot 10 g)
  • Klein pakket: 7 tot 15 werkdagen (om en bij de 4 euro voor zendingen tot 10 g)
  • Express zending: 3 tot 6 werkdagen (om en bij de 28 euro tot 500 g)

Groothandelaars profiteren vaak ook nog eens van interessante kortingen op de verzendkosten.

BTW en douane

Particulieren die bij PandaHall willen bestellen, kunnen opgelucht ademhalen. De webshop is geregistreerd volgens het Europese éénloketsysteem. Dat wil zeggen dat er op bestellingen onder de 150 euro bij de levering geen btw of douanerechten in rekening worden gebracht. De prijzen die je ziet zijn dus btw en overige belastingen inbegrepen.

Voor bestellingen boven de 150 euro geldt de gewone regeling dat je belast wordt bij aankomst in het land van bestemming. Dit is echter iets waar vooral groothandelaars mee te maken krijgen, maar dit is voor hen doorgaans business as usual.

Retourneren

PandaHall aanvaardt de retour van hun goederen, maar maakt in haar retourbeleid een onderscheid tussen beschadigde en niet-beschadigde goederen.

  • Beschadigde goederen kunnen binnen de 30 dagen na ontvangst teruggestuurd worden. PandaHall draagt dan de retourkosten.
  • Niet-beschadigde goederen moeten binnen de 7 dagen na ontvangst retour worden gestuurd. Hier draagt de klant zelf de retourkosten.

Let wel: retourzendingen kunnen alleen in de originele en ongeopende verpakking en moeten vergezeld zijn van de factuur.

Klantenservice

De klantenservice van PandaHall staat hoog aangeschreven, iets wat we niet van alle Chinese webwinkels kunnen zeggen. Eerst en vooral is er een zeer omvangrijke en gedetailleerde FAQ, waarin je vrijwel het antwoord op al je vragen zult terugvinden. Toch nood aan persoonlijk contact? PandaHall is op weekdagen telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren. Op hun website staat een handige optie om de lokale openingsuren om te zetten naar Nederlandse tijd. Andere contactmogelijkheden zijn via het contactformulier of door te mailen naar sales@pandahall.com.

Vaste klanten loven de professionaliteit en de vriendelijkheid van hun medewerkers, die je vragen snel en adequaat beantwoorden. Hoewel PandaHall vaak in grote volumes handelt, staan ze ook voor de kleine consument altijd klaar.

PandaHall: online must voor wie van sieraden houdt

PandaHall is een online parel voor iedereen die professioneel of hobbymatig bezig is met juwelen. Denk aan juweliers, juwelenmakers, webshops in sieraden, maar ook knutselaars en mensen die op zoek zijn naar een prachtig kleinood. De prijzen en de extra kortingen zijn vaak zo aantrekkelijk, dat het moeilijk is om je broek te scheuren aan een aankoop.

Meer nog: wie een passie heeft voor accessoires en alles wat blinkt en fonkelt, kan gewoon niet om PandaHall heen.

Geplaatst in Nieuws