Romwe

 
4
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
5
Klantenservice
Lees alle ervaringen
4
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling


Er zijn weinig Chinese webshops die aandacht besteden aan hun identiteit: wie is de webshop? en hoe willen ze zich onderscheiden? DHgate is een van de voorbeelden die wel een duidelijk doel voor de geïnteresseerden schetst. Naast DHgate wil Romwe – een Chinese webshop voor vrouwenkleding – de consumenten ook duidelijk maken wie zij zijn. De informatie die zij de lezer verstrekken is op zijn minst een beetje vaag en vrij abstract te noemen. Uiteindelijk komt het erop neer dat zij kenmerken van de Chinese cultuur, zoals (Chinese) beroemdheden, nationale belangrijke dagen (Jasmine Revolution), Chinese draak etc., willen verwerken in de kleding die vandaag de dag als fashion wordt beschouwd.

In principe een mooie en relatief origineel idee. Als u echter op de webshop komt, ziet u hier niets van terug en lijkt het – zowel door de modellen als de kleding – alsof u op een westerse webshop bent beland. Zie onderstaande afbeelding.

romwe

De ervaringen met Romwe zijn verschillend. Zie onderstaande afbeeldingen.

Romwe Pandacheck

 

Resellerratings RomweRomwe Trustpilot

Betaalmethodes

De gangbare betaalmethodes als PayPal en Credit Card biedt Romwe aan. Het is echter (nog) niet mogelijk om met iDeal te betalen.

Bestelproces Romwe

Het is een absoluut pluspunt als een webshop u de mogelijkheid geeft om met uw Facebook-account zich aan te melden, zodat u niet speciaal een account hoeft aan te maken. Voorbeelden die deze mogelijkheid aanbieden zijn DealExtreme en Aliexpress. Romwe lijkt wat dit betreft erg mee te gaan met de ontwikkelingen van webshops om het bestelproces zo klantvriendelijk mogelijk te maken. U kunt zich dus aanmelden via Facebook, uw persoonlijke gegevens invullen en de bestelling afronden door af te rekenen. Het is tevens een pluspunt dat Romwe het bestelproces beschrijft op deze pagina. Er zijn weinig webshops die hier tijd aan besteden.

Verzendkosten en levertijd

Er zijn zoals bijna altijd twee manieren om de bestelling te laten verzenden. De namen, verzendkosten en levertijd zijn soms anders, maar het principe is hetzelfde: de ene is goedkoop en betreft een relatief lange levertijd en de andere is duurder, maar garandeert een kortere levertijd. De twee verzendmethoden zien er bij Romwe als volgt uit:

 • Standard Delivery
  • Tot $50,00 zijn de verzendkosten $8,00. Boven een bedrag van $50,00 wordt de bestelling gratis verzonden.
  • Levertijd: 7 tot 10 dagen.
 • Express Delivery
  • Tot $99,00 zijn de verzendkosten $15,90. Boven een bedrag van $99,00 wordt de bestelling gratis verzonden.
  • Levertijd: 5 tot 8 dagen.

Als u een beetje bekend bent met Chinese webshops, dan kunt u net als ik concluderen dat de levertijd relatief snel is. DX.com is de enige webshop die tevens zo snel levert bij de eerste (goedkope) verzendmethode. Bij DealExtreme betaal je echter in geen enkel geval verzendkosten.

Shipping Romwe

Klantenservice

Als u vragen heeft vorens het plaatsen van uw bestelling, kunt u via de live chat contact opnemen. Wanneer u vragen heeft na het plaatsen van uw bestelling, kunt u via uw account contact opnemen met de klantenservice. Er zijn geen tijden bekend waarop de chat beschikbaar is, maar uw bericht zal volgens de webshop binnen 24 uur worden beantwoord.

Alle relevante aspecten van Romwe op een rijtje:

 • 24/7 klantenservice: ?
 • Geen verzendkosten bij een besteding boven $50,00
 • Levertijd: 7 tot 10 dagen
 • PayPal & Credit Card (geen iDeal)

Laat uw eigen review over Romwe achter op onze site!

Contact gegevens

N.N.B.  alleen ticketservice of livechat
  alleen ticketservice of livechat
  www.romwe.com