DHgate

Buy Smart. Buy Direct
2
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
1.6
Klantenservice
Lees alle ervaringen
1.7
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

DHgate: voornamelijk B2B-platform

dhgate

Logo DHgate

Net als AliExpress is DHgate een Chinese variant van Ebay, waar verschillende Chinese verkopers hun producten aanbieden. Alhoewel het concept van DHgate hetzelfde lijkt, betreft het voornamelijk een B2b-platform. Misschien is deze Chinese webshop daarom minder bekend en minder succesvol dan rijzende ster AliExpress. Wij zijn er voor u om na te gaan of DHgate het verdient om in de schaduw te blijven staan van AliExpress of dat deze Chinese wholesaler een ondergeschoven kindje blijkt te zijn.

Naamgeving DHgate

DH is een afkorting voor de Chinese stad Dunhuang, dat dichtbij een kruispunt lag op de zijderoute die het oosten en westen van China met elkaar verbond (zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië). DHgate.com heeft de ambitie om het online netwerk te worden voor wereldwijde koop en verkoop van producten. Ze willen als het ware de zijderoute worden van het internet. Uit onderstaande afbeelding is op te maken dat DHgate zeer ambitieus is.

De doelstelling van DHgate.com

De doelstelling van DHgate.com

 

 

 

 

 

 

Onderaan de hoofdpagina van de webshop claimen ze al ze the world’s leading online wholesale marketplace zijn, met de toevoeging dat ze vele soorten producten verkopen en dat de webshop poogt te voorzien van een snelle, gemakkelijke en veilige koopervaring. De nadruk ligt bij deze webshop voornamelijk op hun ambitie en de geboden buyer protection. Kopen in China heeft voor u deze webshop geanalyseerd.

DHgate Family

Ze laten u graag denken dat ze eigenlijk veel meer zijn dan enkel een webshop. Naast de webshop hebben zij een aantal aspecten zich eigen gemaakt, waar de mensen van DHgate zelf de samenstelling van alle verschillende vertakkingen een familie noemen. Ik zou het een ecosysteem willen noemen (ook hier volgen ze goed het voorbeeld van Alibaba!)

DHgate family afbeelding

DHgate wil zo veel mogelijk voor haar eigen rekening nemen. Zo omvat DHmobile slechts het bestaan van een app, is DHpay een manier om te betalen en omvat Dhtraining een training voor potentiële verkopers op DHgate die worden geïnformeerd omtrent klantenservice en kwaliteitsgarantie. Op zich niet heel spectaculair. DHcredit schijnt daarnaast een manier te zijn om geld te lenen, hier is echter niets over te vinden op de website van DHgate. De één na laatste is DHlink, dat een mondiaal logistiek platform zou moeten zijn waar onder andere UPS en DHL onder vallen. Deze koeriersbedrijven zouden in contact staan met distributiecentra in de Verenigde Staten, Europa en in het Midden-Oosten, die alles omtrent het leveren of het terugsturen van producten zo soepel en snel mogelijk moet laten verlopen. Hier is echter ook geen informatie van te vinden op de webshop DHgate. DHport is naast Dhmobile en DHpay een derde deel van de DHgate waar het bestaan wel van te bevestigen is. Dit is een webshop waar enkel zeer betrouwbare fabrikanten hun producten op verkopen. Het idee is leuk en het is op een overtuigende manier afgebeeld, maar eigenlijk is de inhoud van de ‘Familiy’ helemaal niet zo spectaculair als ze u doen laten denken. De achterliggende gedachte is dat DHgate niet wil dat de klant via een dienst van een derde (bijvoorbeeld een betaaldienst) gebruik moet maken van haar platform. Het is natuurlijk veel slimmer om de klant volledig van dienst te kunnen zijn binnen het eigen ecosysteem.

Assortiment

Meer dan 40 miljoen producten in het assortiment lijkt op het eerste gezicht veel. Als dit echter in perspectief wordt geplaatst, in vergelijking met andere wholesale webshops valt dit mee: AliExpress biedt meer dan 100 miljoen producten aan en Taobao zelfs meer dan 1 miljard (!). Eigenlijk is het assortiment van DHgate te vergelijken met die van AliExpress: van fake Yeezy’s (neppe variant van de schoen die door Kanye West is ontworpen) tot aan een opzetstukje voor uw elektrische tandenborstels. Het aanbod van DHgate.com is echter net iets minder en mist sommige dingen die AliExpress dan wel weer heeft. Zo is er net iets meer (neppe) merkkleding te vinden bij AliExpress dan bij DH gate. Het lijkt er echter ook op dat er echte merkkleding wordt aangeboden, aangezien er schoenen worden aangeboden voor rond de $150,-. Zie onderstaande afbeelding.

dhgate.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is er ook een speciale link voor producten die in de Verenigde Staten aanwezig zijn. Handig voor de Amerikanen, niet heel relevant voor de Nederlandse bevloking. Al met al is het aanbod niet verkeerd, maar om concurrenten als AliExpress en Taobao te kunnen verslaan, moeten het verzendproces, de levertijd en de betrouwbaarheid wel superieur zijn.

Op de volgende pagina’s leggen we u stap voor stap het bestelproces uit, lichten we de betrouwbaarheid van DHgate toe en nodigen we u van harte uit om uw eigen ervaring te delen (of die van anderen te lezen!). U kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar deze shop gaan 🙂

Contact gegevens

6F Dimeng Commercial Building No.3-2,
Hua Yuan Road, Haidian District,
Beijing, China 100191
  001-2137972133
  patrol@DHgate.com
  www.dhgate.com