Shein retourneren

Je leest wel eens nare dingen over retourneren naar Aziatische webshops. Dan blijkt soms dat ze letterlijk alleen nog maar Chinees praten. Shein heeft echter best een rechttoe rechtaan manier van retourneren. Iets waar sommige webwinkels van dichterbij huis nog een puntje aan kunnen zuigen.

Het eerste retourlabel is gewoon gratis en is eenvoudig uit te printen via de website. Vanaf het tweede retourlabel betaal je 4,50 euro. Dat wordt dan van de verkoopprijs afgetrokken. Gebruikers geven aan dat retourneren via de Shein-account best vlotjes verloopt. Let wel: sommige zaken komen niet in aanmerking voor retour vanwege hygiƫnische redenen. Denk aan lingerie, nachtgoed, juwelen en accessoires.

Een gouden raad: vraag altijd het correcte retouradres op bij de klantenservice. Het adres op het pakketje is niet het retouradres. Retourzendingen naar verkeerde adressen zorgen begrijpelijkerwijze voor de nodige complicaties en vertragingen.

Addertje onder het gras is dat de gelden teruggestort worden in de Shein-portefeuille, tenzij je uitdrukkelijk aangeeft dat het naar je betaalrekening moet. Kortom, voor wie zich goed informeert, hoeft retourneren geen drama te zijn.