Belgische consument koopt steeds meer in Chinese webshop

In België shopt men steeds meer online in Chinese webshops. Vorige week werd bekend gemaakt dat Nederlanders 59 procent meer in een Chinese webshop hebben gekocht in 2016, dan in 2015. In België zijn de consumentenbestedingen in een Chinese webshop tevens met 63 procent gestegen in dezelfde periode. Dit bleek uit cijfers van een BeCommerce.

3 populairste Chinese webshops

De Belgen spendeerden in 2016 75 miljoen euro aan Chinese webshops. De Nederlandse consument gaf ruim 191 miljoen euro uit aan online cross-border uitgaven in China.

Net als de Nederlandse consument geven Belgen het meeste geld uit aan telecomproducten, IT en consumentenelektronica. Tevens is AliExpress de nummer één Chinese webshop. Daarnaast zijn LightInTheBox en DealExtreme populair onder de Belgische bevolking. De drie genoemde Chinese webshops kregen in 2016 bijna 42 miljoen bezoeken vanuit België.

Groeipotentieel Chinese markt

Voorzitter Patricia Ceysens van BeCommerce benoemde het groeipotentieel van de Chinese markt, dat door de toenemende globalisering, online bestellingen over de hele wereld steeds makkelijker zijn te realiseren. Ze geeft het advies hieraan toe dat de voorraad van een platform als Alibaba vrijwel onuitputtelijk is en de producten veelal goedkoper zijn dan bij de concurrent. Hieruit wordt de verwachting geschept dat deze trend de komende jaren zich voortzet.

China tevens aantrekkelijker voor B2B

Naast consumenten, doen Belgische bedrijven steeds meer online aankopen in China. Afgelopen jaar werd 100 miljoen euro besteedt in Chinese webshops of op andere Chinese platformen. Naar verluidt zijn de totale Europese bestedingen in China in 2020 1 triljoen euro.

Voor bedrijven zijn vele opties beschikbaar om in China producten te kopen of zelfs te verkopen. Een platform als Tmall (onderdeel van Alibaba) is bekend door haar Hollands Paviljoen, waar onder meer Albert Heijn en Unilever producten verkopen aan Chinese bedrijven. Als u meer over het zakelijke aspect geïnformeerd wilt worden, lees dan onze zakelijke sectie met allerlei informatie omtrent het verkopen in China.

Bron

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,