BMW wil zelfrijdende auto in China lanceren

BMW zal waarschijnlijk in 2021 een zelfrijdende auto lanceren op de automarkt in China. BMW’s senior manager Maximilian Doemling maakte dit nieuws bekend op een conferentie over kunstmatige intelligentie in China. Eerder bracht Alibaba al een ‘internetauto’ op de markt, die al vele technische snufjes bevatte. Of men echt tot 2021 moet wachten, is dus nog maar de vraag. 

Zelfrijdende auto’s

Volgens Doemling zullen de BMW-auto’s met slechts een druk op de knop uit zichzelf over de snelweg rijden. BMW heeft de plannen al specifiek uitgewerkt rondom de zelfrijdende auto’s: in 2025 moet er een auto op de markt komen die op ieder wegdek uit zichzelf kan rijden.

Samenwerking

De Duitse autofabrikant werkt voor dit vooruitstrevende project samen met Intel en het Israëlische Mobileye. Het Israëlische bedrijf produceert hardware waarmee auto’s op een dermate geavanceerde manier geprogrammeerd worden dat de auto elk mogelijke situatie kan inschatten.

Concurrentie Mercedes, Audi en Baidu

BMW is lang niet de enige die een zelfrijdende auto wil introduceren. Mercedes Benz is hier reeds een lange tijd mee bezig. In maart dit jaar was er zelfs een zelfrijdende auto die een proefritje maakte op de Dam. Zie onderstaand filmpje.

Daarnaast heeft Audi begin dit jaar aangekondigd dat zij 2025 een auto pogen te lanceren die gedreven is door kunstmatige intelligentie. Ook het Chinese techbedrijf Baidu is bezig om deze bijzondere auto’s te perfectioneren. In de Chinese stad Wuhu is een testprogramma gestart dat 5 jaar in beslag zal nemen. In de eerste 3 jaar zullen zelfrijdende bussen, kleinere bussen en auto’s rondrijden in aangewezen gebieden in de stad. Na deze 3 jaar is het plan om met de verkoop te starten. Na 5 jaar is het de bedoeling dat de zelfrijdende voertuigen in heel Wuhu kunnen rijden.

 

shoppen app

Posted in Nieuws Tagged with: , ,