Chinees Nieuwjaar

Het Chinees nieuwjaar valt dit jaar op 8 februari. Ieder jaar begint het nieuwe Chinese jaar op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari vallen en wordt ook wel het begin van het Lentefestival (Ch’un-chieh) genoemd of Xin Nian (Nieuwjaar).

Dit feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd door vrijwel geheel Azië – en op alle andere plekken waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maand van de Chinese kalender, dat is de dag waarop de tweede nieuwe maan ná het winter-solstitium plaatsvindt en dat is in 2016 dus 8 februari.

Chinese Webshops en Chinees nieuwjaar

Het Chinese nieuwjaar wordt ook wel de grootste menselijke migratie ter wereld genoemd en dat heeft ook gevolgen voor bestellingen! De meeste Chinezen zijn rond nieuwjaar minimaal 2 weken bij familie, vaak op het platteland. De webshops zullen tijdens die periode wel order aannemen, maar reken op een forse vertraging in de verzending.

De Chinese traditie

Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen. Volgens legenden was Nian een mensetend prooidier in het oude China, die ongemerkt de huizen kon binnendringen. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen.

Actief in de e-commerce sinds 2002 en inmiddels 15 jaar geleden voor het eerst in China, is de auteur vanaf het eerste begin gegrepen door de enorme omvang en kansen die Chinese e-commerce biedt. “We staan met aan het begin van een revolutie die zijn weerga niet kent en binnen nu en 5-10 jaar koopt de Nederlandse consument net zo makkelijk zelf direct in China als nu bij Bol.com of AH.nl.” Op KopeninChina krijgt u een indruk van de mogelijkheden die Chinese e-commerce u biedt. Mist u iets, heeft u suggesties of een vraag? Neem dan vooral contact op!

Geplaatst in Nieuws Getagd met

Geef een reactie