China investeert 6 miljard in Amerikaanse startups

Innovatieve uitvindingen worden veelal gedaan in Silicon Valley en ook Chinese bedrijven zijn alert op een nieuw gat in de markt. De grote 3 van China: Baidu, Alibaba en Tencent, steken miljarden dollars in Amerikaanse startups. Het meest recente voorbeeld is misschien wel het bedrijf Magic Leap – dat dan toevallig wel in Florida is gevestigd – waar Alibaba een kleine 800 miljoen euro aan heeft geleend om investeringen te doen. Magic Leap probeert door middel van een virtual reality een nieuwe dimensie te geven aan alle denkbare situaties: van onderwijs tot entertainment.

Nu terug naar Silicon Valley. De Washington Post maakten een informatieve infographic van alle Chinese geïnvesteerde dollars. Het blijkt dat Chinese bedrijven in totaal een schamele 6 miljard dollar investeren in de innovatieve broedplaats. Opvallend is dat zo’n 3 miljard afgelopen anderhalf jaar geïnvesteerd. Wat ook noemenswaardig is, is  dat Magic Leap als onderdeel wordt gezien van Silicon Valley, terwijl het hoofdkantoor is gevestigd in Florida.

China lijkt niet alleen te kunnen vertrouwen op de binnenlandse plekken waar gestreefd wordt naar innovatie als in – de plaats die op onderstaande foto te zien is – Shenzhen.

shenzhen

Bron: Flickr / a participant

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,