Taobao Agent

Taobao is één van de online ondernemingen van het immens grote online concern Alibaba. Het is een Chinese online marktplaats, die is te vergelijken met het Amerikaanse Ebay. Het verkoopt meer dan één miljard producten en zorgt samen met – de Chinese Amazone – Tmall, tevens onderdeel van Alibaba, voor een meer dan twee keer grotere omzet dan Ebay en Amazone bij elkaar. Het is niet gek om te bedenken dat u meer dan één product wilt kopen uit het kolossale assortiment. U loopt echter tegen twee problemen aan: (1) hoge verzendkosten en (2) vele verkopers spreken geen Engels wat communicatie vrijwel onmogelijk maakt. Daarnaast is het niet fijn als u meerdere producten besteld en deze niet op eenzelfde moment worden geleverd. Op deze punten schiet een Taobao agent u te hulp.

Wat is een Taobao agent?

Een Taobao agent is een tussenpersoon tussen de verkoper en u als consument. Als u besluit een bestelling te plaatsen, moet u een bepaald percentage afstaan van de aankoopprijs plus verzendkosten aan de Taobao agent. Ten eerste is een Taobao agent super handig als u een tiental verschillende producten bij verschillende verkopers wilt kopen. Een Taobao agent koopt de gewenste producten in en brengt deze producten samen tot één pakket. Dit bespaart ten eerste onnodig hoge verzendkosten en daarnaast ontvangt u alles in één keer, wat ook nog eens super fijn is. Daarnaast zijn Engelstalige Chinese verkopers bijna niet te vinden, wat een Taobao agent voor buitenlandse consumenten eigenlijk noodzakelijk maakt.

Als u onderstaand filmpje heeft bekeken, kan ik u verzekeren dat u helemaal door heeft wat een Taobao Agent voor u kan betekenen.

 

Nederlandse Taobao Agent?

Sinds kort is er ook een Nederlandse Taobao agent. Dit is de webshop van Taobao.nl, alleen dan in het Nederlands. U hoeft dus geen externe agent te benaderen, maar simpelweg de producten naar het winkelmandje sturen en afrekenen. Het Nederlandse concept van de Taobao agent is dus iets anders. Het is nog steeds een tussenpersoon, maar in tegenstelling tot de andere agenten levert dit geen extra handelingen op. Om veiligheidsredenen komt uw betaling allereerst terecht bij de Stichting Beheer Gelden Chinese Marktplaatsen die uw geld beheert totdat uw producten zijn besteld, betaald en verzonden vanuit China. Op dat moment wordt uw betaling pas vrij gegeven aan de Chinese verkoper. Daarnaast biedt het Nederlandse Taobao.nl tevens de betaalmethode iDeal aan, wat het betalen voor u vergemakkelijkt.

Kosten van een agent

Het nadeel van iedere Taobao Agent is dat er kosten aan deze dienstverlening vast zitten. Het voordeel is echter dat u alles in één keer krijgt toegestuurd en (wanneer van toepassing) contact kunt hebben in uw moedertaal, in plaats van handen- en voetenwerk om met de Chinese verkoper te kunnen communiceren. De kosten bedragen meestal 10% van het bedrag (aankoopbedrag plus verzendkosten).

Op Kopen in China hebben we 4 agenten voor u bekeken en besproken:

BaseTao
MisterTao
Taobao Focus
Yoybuy