LingLong’s Dingdong probeert Amazon het leven zuur te maken

De naam mag vanuit een Westers oogpunt ironisch worden genoemd, de LingLong DingDong is geen grapje. Dit betreft een speaker met artificiële intelligentie die de van de Amazon Echo moet worden.

De Amazon Echo zal ligt in aanschafprijs rond de 150 euro. Het kan uw huis spraakgestuurd aansturen. Zo is er bijvoorbeeld de optie om de televisie aan te zetten als daar de opdracht voor wordt gegeven door middel van een menselijk stemgeluid.

Bejing LingLong

Bejing LingLong is een bedrijf gelegen in Bejing die het eerste artificiële intelligente huishoudelijke apparaat op de Chinese markt hebben gebracht. LingLong DingDong is nog geen 100 euro. Het eerste pluspunt tegenover Amazon Echo. De speaker beschikt over de spraakherkenningstechnologie van het bedrijf iFlutek dat in samenwerking met JD.com dit project heeft voltooid. Eén tegenvaller van de Dingdong is dat de speaker ‘slechts’ één antwoord/reactie kan geven op een vraag/opmerking.

Lampen aanzetten, muziek afspelen, internet doorzoeken

Wat de Dingdong wel kan? Het is in staat om het internet af te zoeken, ‘slimme lampen’ kunnen met het apparaat worden bestuurd.

Amerikaanse bedrijven hebben het moeilijk in China. Zo probeerde Walmart door middel van een Chinese webshop de Chinese markt te betreden, maar zag al snel in dat dit niet zou werken. Dit kwam ten eerste door de marktleider Alibaba en de grote nummer twee JD.com.

Daarnaast worden buitenlandse bedrijven ook niet aangemoedigd om de Chinese markt te betreden. Google en Facebook zijn geblokkeerd in heel het land.

google-mobvoi

Amerika in China

Amerikaanse multinationals laten het hier echter niet bij zitten. Walmart kwam tot inzicht dat het wellicht een beter idee zou zijn om met één van de grootmachten samen te werken. Zo nam JD.com de Chinese webshop van Walmart Yihaodian over, in ruil voor aandelen.

Google gaat tegenwoordig te strijd aan met Apple in China door te investeren in een Chinees bedrijf, genaamd Mobvoi. Hiermee poogt Google haar producten op de Chinese markt te brengen.

Amazon heeft nog geen reactie vrijgegeven. LingLong zou er voor open staan om een samenwerking aan te gaan met Amazon.

linglong-dingdong

LingLong’s Ding Dong. Bron: YouTube

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,