BuyInCoins

Shopping with Unbeatable Price
4.3
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
4.2
Klantenservice
Lees alle ervaringen
3.7
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

Kopen bij de Chinese webshop BuyInCoins?

buyincoins

BuyinCoins – Betaal met points

De eerste blik op het uiterlijk van een webshop is belangrijk. Veel Chinese webshops worden gekenmerkt door een overvloed aan blije afbeeldingen en bewegende beelden. De hoofdpagina van BuyInCoins ziet er daarentegen strak en verzorgd uit. De achtergrondafbeelding doet u laten geloven dat u bij BuyInCoins in de wolken bent beland. Maar is dat ook het geval?

Op de homepage van BuyInCoins wordt de aandacht getrokken met het idee dat dit een Chinese webshop is waar u geen risico loopt bij een productaankoop, die tevens eerlijk en legaal is. Dit is iets waar alle potentiële klanten bij stil staan: Is deze site wel betrouwbaar? De betrouwbaarheid zal later aan bod komen. Om te beginnen wordt het onderscheidend karakter van BuyInCoins besproken, daaropvolgend worden de volgende karakteristieken van de website geanalyseerd: de gebruiksvriendelijkheid van de webpagina, het assortiment, de prijs, de verzendkosten en levertijd, de betaalmethoden en de betrouwbaarheid.

Buy in Coins?

Inderdaad, op deze site kan in zogeheten Point Coins worden betaald. Gezien de naamkeuze ‘BuyInCoins’ van deze webshop zou u denken dat dit idee centraal zou staan op de hoofdpagina. Dit is echter niet het geval. Als u wil weten hoe het betalen in Point Coins werkt, moet u een willekeurige button aanklikken onder de link Help & Info, die rechtsonder de hoofdpagina staat. Deze Point Coins kunnen verkregen worden door een – let wel – positieve en nuttige review te publiceren in de vorm van tekst, tekst met afbeelding of een video. Deze productreview kan worden geüpload op uw aangemaakte account. Daarnaast kunnen Point Coins worden verkregen wanneer iemand anders dan u een product koopt, waarin hij vermeldt dat u degene bent die de site hem heeft aanbevolen. Hiervoor staat een speciale optie onderaan de shopping list, zie onderstaande afbeelding.

buyincoins

Punten verdienen bij BuyInCoins

 

De persoon wordt getriggerd om dit te doen, omdat hij 5% korting krijgt als hij uw naam vermeldt bij zijn eerste aankoop. Vervolgens krijg u 5% van zijn aankoopbedrag in Point Coins uitbetaald op uw account. U kan tot 60 dagen profiteren van de Point Coins. Nog twee noemenswaardige weetjes omtrent het gebruik van de Point Coins: Als u meer dan $50 aan Point Coins hebt, kan dit bedrag in de gewenste valuta worden terugbetaald. Daarnaast kunnen de Point Coins enkel gebruikt worden voor producten die duurder zijn dan $3.

Gebruik van de webshop

De site werkt eenvoudig en alles staat logisch geordend. De uitleg van het Point Coins idee staat wel lichtelijk verscholen, maar ik begrijp dat ze de hoofdpagina strak en overzichtelijk wilden houden. Een directe link naar de uitleg zou echter niet misstaan. De opties onder elke link naar een productsoort (Computers, Electronics, Fashion etc.) zijn gelukkig overzichtelijk. Bij veel Chinese webshops krijgt u een waslijst van vijftig categorieën met producten, waar door de bomen het bos soms niet meer te zien is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Aziatische webshop Dealextreme.

Assortiment

Op de hoofdpagina ligt de nadruk op uiterlijke verzorging en electronica, waar een groot aanbod voor is. Verder is het assortiment niet bijzonder. Er zijn geen goede replicasieraden of horloges te vinden, wat bij AliExpress wel het geval is. Ook voor hen die op zoek zijn naar replica merkkleding: doe geen moeite, BuyInCoins is niets voor u. Daar is het aanbod namelijk te schaars voor, in vergelijking met een Chinese webshop als AliExpress. Ze hebben bijvoorbeeld niets aan replicaproducten van Adidas of Nike, waar toch een groot schot van de Nederlanders op zoek is als ze een Chinese webshop bezoeken.

Prijs

Het in Hong-Kong gevestigde bedrijf claimt dat ze een unbeatable prijs hebben voor alle producten. Dit proberen ze te verwezenlijken met de geschreven garantie dat als een product elders goedkoper wordt aangeboden, zij het te veel betaalde bedrag compenseren. U vraagt zich natuurlijk af: zijn ze echt goedkoper zijn dan hun concurrenten? Een voorbeeld ter vergelijking tussen twee Chinese webshops, van een door Nederlanders veel gekocht product: replica Apple in-ear oordopjes bij AliExpress.com zijn $1.69 en bij BuyInCoins.com $1.49.

Verzendkosten en Levertijd

Zoals bijna elke Chinese webshop, is ook hier het begrip free shipping van toepassing. De levertijd lijkt relatief snel te zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld AliExpress en dat is ook wel logisch aangezien BuyInCoins een webshop is die uit eigen voorraad levert en AliExpress is een marktplaats met vele verschillende verkopers die niet allemaal even snel zijn. Op de site staan in een overzichtelijke tabel de percentages weergeven binnen hoe veel dagen het product waar wordt geleverd. Zie onderstaande afbeelding.

 

buyincoins

Levertijden van BuyInCoins

 

Ter vergelijking: AliExpress geeft een range van 3 tot 60 dagen. Uit ervaring kan ik echter zeggen dat AliExpress veelal binnen 30 dagen bezorgd. Er kan echter wel enige verwarring ontstaan, omdat op de hoofdpagina onder het kopje free shipping staat vermeld dat elke bestelling binnen 5 tot 21 werkdagen wordt bezorgd. Het is BuyInCoins ontschoten om erbij te vermelden dat het om de gemiddelde levertijd gaat, een klein puntje van kritiek.

Betaalmethoden

Waar AliExpress de drempel voor het gebruik van Chinese webshops heeft verlaagd door IDEAL als betaalmethode te kunnen realiseren, is BuyInCoins nog niet zo ver. Dit blijft toch een nadeel voor de meeste Nederlanders, die extra tijd en moeite moeten steken in dat gedoe (account aanmaken, geld storten etc.) met PayPal. Verder zijn de gebruikelijke betaalmethoden aangeboden als Visa en Mastercard.

Betrouwbaarheid van BuyInCoins

Voor vele mensen dé doorslaggevende factor om uiteindelijk een aankoop te doen bij een Chinese webshop. BuyInCoins blijkt zich daarvan bewust te zijn, door de garantie van zero risk te prolongeren op de hoofdpagina. Deze garantie, ook wel ‘buyer protection’ genoemd lijkt via de Paypal betaling te worden verstrekt. Dat werkt als volgt: Wanneer een order wordt betaald via Paypal, dan heeft de koper 60 dagen de tijd om de buyer protection clausule in te roepen. Mocht het ontvangen product dus niet voldoen, of niet arriveren dan roept u deze clausule in bij Paypal en zal Paypal (na onderzoek) uw geld terugstorten.

De strategie van de Point Coins is een strategie waarmee BuyInCoins positieve reviews wil genereren om zo uiteindelijk wereldwijd bekend te staan als betrouwbaar. Zo lang de reviews accuraat zijn lijkt me daar niets mis mee.

Conclusie

BuyInCoins is op de goede weg: een verzorgde site, de laagste prijsgarantie en de relatief snelle levertijd zijn voordelen die zeker meewegen in het besluit of u wel of niet gebruik gaat maken van de Chinese webshop. Het idee van de Point Coins is ambitieus, en het zou goed kunnen dat ze zich op deze manier populair weten te maken. Als BuyInCoins echter echt de ambitie heeft om een belangrijke(re) te worden in de markt, zullen ze het aanbod van kleding moeten verbeteren. Daarnaast moeten ze IDEAL als betaalmethode invoeren voor Nederlandse consumenten. Want koopt u liever het product in een relatief onbekende Chinese webshop of (wellicht een paar cent duurder), in een nagenoeg betrouwbare Chinese webshop zoals AliExpress of Taobao.nl waar u met IDEAL kan betalen? De keuze is snel gemaakt. Klik hier om direct naar de website van BuyInCoins te gaan of bekijk eerst alle andere Chinese shops op onze site!

Contact gegevens

Return address:
Room 615, Apartment C, Xintianxia Huasai industrial area,
466 Jihua Road, Longgang District,
Shenzhen, Guangdong, 518129,
P.R.China
Office Address:
Room 1902 (A), 19/F, 38 Shan Tung Street,
Mongkok, Hong Kong
  +44 20 3286 7489
  services@buyincoins.com
  www.buyincoins.com