DealExtreme

Great Gadgets, Price & Service
3.3
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
2.9
Klantenservice
Lees alle ervaringen
3.5
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

Naamgeving DealExtreme

DX.com, in de volksmondDealExtreme, is een webshop met een groot aanbod aan electronica producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong (China) en andere vestigingen bevinden zich in Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Australië. De naam van de webshop staat in verband met de vraag: Waarom moet u kiezen voor DealExtreme? Volgens de webshop zijn hier de volgende redenen voor:

  • Het extreme voordeel
  • De extreme ervaring
  • Het extreme productaanbod
  • De extreme veiligheid
  • De extreme service
  • De extreme verzendkosten (€0,-)

Het antwoord op de vraag heeft voornamelijk betrekking op de extreme ervaring, omdat de webshop simpelweg een oudgediende is op de Chinese webshopmarkt. De webshop bestaat sinds 2005 en was in Nederland één van de eerste Chinese webshops die door wist te breken en klanten wist te genereren op Nederlandse bodem.

Europese variant DealExtreme

Er is een aparte webshop opgezet om Europese klanten te kunnen voorzien van een snellere levering. Hier is nog steeds een relatief ruim productaanbod, maar er geldt echter geen free shipping beleid, zoals in de reguliere webshop. Pas vanaf een kleine $28,- hoeven geen verzendkosten te worden betaald. Zie onderstaande afbeelding voor de tarieven.

Dealextreme Europa Verzendkosten

Productaanbod DealExtreme

Tegenwoordig zijn er webshops met een veel groter aanbod aan producten in dezelfde productrange, namelijk MiniInTheBox. Beide webshops beschikken over een groot aanbod van elektronica producten. DealExtreme bevat ook nog (sport)kleding, beautyproducten en auto accessoires. MiniInTheBox is echter overzichtelijker. De links naar producten als telefoonaccessoires zijn minder goed afgebakend op de webshop van DealExtreme dan op de webshop van MiniIntheBox. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar accessoires voor een bepaald type Iphone, zal uw zoektocht naar alle waarschijnlijkheid minder snel slagen bij DealExtreme. Zie onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.

iphone accessoires dealextreme                       iphone accessoires miniinthebox

 

Naast het feit dat de webshop van MiniInTheBox gebruiksvriendelijker is, kunt u zien dat de links op MiniInTheBox veel specifieker zijn, terwijl het toch overzichtelijk blijft. Dit in tegenstelling tot DealExtreme, waar de opmaak van de webshop wel een figuurlijk likje verf wel kan gebruiken. De opmaak en de overzichtelijkheid van de webshop is dan ook een minpunt, wellicht is het voor u een pluspunt omdat de webshop er nog vrijwel hetzelfde uit ziet als vijf jaar geleden.

Bekijk hier stap voor stap het bestelproces, lees verder over de betrouwbaarheid van DX of laat uw eigen ervaring achter. Bent u al klaar voor het ‘extreme’ koopjesgeweld van DX?  Ga dan gelijk naar deze Chinese webshop 🙂

Contact gegevens

Registered office address:
Chase Centre (CHD)39-41
Chase Side London England N14 5BP
  0086 755-33022388
  livechat
  www.dealextreme.com