Zaful

 
5
Prijs/Kwaliteit
Bezoek website
4
Klantenservice
Lees alle ervaringen
5
Betrouwbaarheid
Geef beoordeling

Zaful is een webshop met kleding voor vrouwen. Daarmee past deze webshop in het straatje van Shein, RoseGal en ModLily. Anders dan bijvoorbeeld AliExpress, zijn dit webshops die zich richten op een niche: vrouwenkleding. SammyDress en TbDress zouden ook in dit rijtje passen, maar zij hebben nog een relatief kleine afdeling met kleding voor mannen.

Allereerst zal de gemiddelde ervaring met de Chinese webshop Zaful worden besproken. Daarna zal het bestelproces, betaalmethoden, verzendkosten, levertijd en klantenservice aan bod komen.

Nederlandse ervaringen met Zaful zijn online nog vrijwel niet te vinden. De gedeelde internationale ervaringen zijn ook te verwaarlozen door de minimale hoeveelheid online reviews. Daarnaast zijn deze grote platformen niet altijd betrouwbaar. Een internationale marktplaats als AliExpress levert doorgaans de bestellingen in een relatief kort tijdsbestek, maar wordt door grote beoordelingsplatformen ook vaak weggezet als een marktplaats met gebreken.

Zaful, de Chinese online boetiek voor vrouwen

Alle vrouwen doen het. Leuke jurken, rokjes en blouses googelen die eigenlijk veel te duur zijn voor onze portemonnee en dan op zoek gaan naar een website die gelijkaardige spulletjes aanbiedt voor een fractie van de prijs. Wanneer je dan helemaal naar beneden naar de maattabel scrolt, besef je het. Dit is kleding uit China. En zo ben je misschien ook wel eens aanbeland bij Zaful, een Chinese webshop gespecialiseerd in trendy vrouwenkleding.

Als je naar de prijzen kijkt, denk je meteen: dit is te mooi om waar te zijn. Maar dat is het niet. Het is een publiek geheim dat heel wat merkkledij, die hier voor woekerprijzen over de toonbank gaat, gewoon in China gemaakt wordt. Als je het zo bekijkt, is het eigenlijk logisch dat je in een webwinkel als Zaful best goede deals kunt doen.

Maar is Zaful.com betrouwbaar? Wanneer je voor de zomer een nieuwe bikini bestelt, moet je dan wachten tot het vallen van de bladeren om hem alleen binnen, met de thermostaat helemaal open, te kunnen dragen? Ziet die op de foto zo magnifieke jurk er in het echt uit alsof ze ieder moment uit elkaar kan vallen of is de kwaliteit best fatsoenlijk? Betaal ik mij niet blauw aan verzendkosten? Hoe zit het met retourneren? Dit zijn wellicht allemaal vragen die nu door je hoofd spoken en waarop we een antwoord trachten te formuleren.

Wat is Zaful.com?

Zaful is een webwinkel gespecialiseerd in vrouwenkleding. De online boetiek is een beetje in de trant van andere Chinese webshops als RoseGal, ModLily en Shein. Nieuw is dat de Aziatische modegigant nu ook stilaan haar aanbod voor mannen begint uit te breiden. Maar het accent ligt toch voornamelijk op kleding voor vrouwen. Mannen kunnen er dus voorlopig vooral terecht om hun vrouwtjes eens goed in de watten te leggen (en ja, dat is zeker een hint). Handig is dat je gewoon kunt inloggen met je Facebook of Google-account.

Assortiment

De online boetiek biedt zowat alles waar vrouwen maar van kunnen dromen: van sweaters, T-shirts, broeken, jackets, blouses en kleedjes, rokjes en jurkjes, tot badpakken, lingerie en bikini’s. Maar dat is nog niet alles. Eenmaal je in de virtuele winkelrekken van Zaful begint te grasduinen, is het op de tanden bijten om je niet te laten verleiden tot een heuse online shopping spree. Ze hebben immers ook een ruim assortiment aan accessoires zoals schoenen, sandalen, laarzen, riemen, hoeden, sieraden en zelfs zonnebrillen! Kortom, alles waar een vrouwenhart sneller van gaat kloppen. En dat zonder dat het budget op hol slaat.

Prijzen

De prijzen (op de website altijd uitgedrukt in Amerikaanse dollar) zijn bijzonder scherp en veranderen met de regelmaat van de klok. Gemiddeld schommelen de kledingstukken op Zaful ergens tussen de 5 en 30 euro, met de overgrote meerderheid van de collectie in de prijscategorie van 10 tot 20 euro. Zaful is ook gulzig met kortingen en promoties, zodat de zo al belachelijk lage prijzen nog verder afgeroomd worden.

Maten

Een vaak gehoorde klacht over Chinese webwinkels, zeker als het op kleding aankomt, zijn de maten. We willen de vrouwen de kost niet geven die online een medium blouse kochten en zich achteraf vertwijfeld afvroegen of ze niet per ongeluk een kindermaatje bestelden. Zaful is zich kennelijk goed bewust van deze online shopping fails en biedt een overzichtelijke gids met tabellen en illustraties aan om pijnlijke teleurstellingen (en misschien zelfs complexen) te vermijden.

Bestelproces

Het betreft een groot voordeel van de webshop dat alvorens het bestellen men kan inloggen met een Facebook-account. Bij de meeste webshops is deze ontwikkeling al doorgevoerd, wat het bestelproces in een webshop versneld. Hierdoor hoeft men niet meer een account aan te maken en te wachten op een bevestigingsmail. Men heeft ook de optie om in te loggen via een PayPal-account.

Nadat u de producten in uw winkelmandje heeft gezet, ziet u volgend scherm:

paypal-zaful

Wanneer u niet wilt betalen met PayPal, maar bijvoorbeeld wilt inloggen via Facebook en betalen via een andere methode, klik dan op ‘PROCEED TO CHECKOUT’.

Vervolgens ziet u onderstaand scherm, waar u de gewenste inlogmanier kunt kiezen.

facebook-zaful

Om de bestelling af te ronden dient u enkel nog uw persoonlijke gegevens in te vullen op het volgende scherm waar u naar wordt gestuurd. Dan rest u enkel nog de betaling te voltooien.

Betaalmethoden

Het ontbreken van iDeal zal een van de redenen zijn dat Zaful nog relatief weinig terrein heeft gewonnen in het Westen. De voor u relevante betaalopties zijn PayPal en Credit Card.

Verzendkosten & levertijd

In onderstaand overzicht kunt u aflezen dat de verzendkosten bij Standard Shipping $5.00 bedragen bij een besteding lager dan $30.00. Als u meer uitgeeft dan $30.00, wordt uw bestelling gratis bezorgd. De levertijd wordt geschat op 10 tot 18 werkdagen. Als u een snellere levering wil, kunt u kiezen voor Express Shipping. Hier zijn de verzendkosten $9.99 bij een besteding lager dan $99.00. Ook hier geldt dat als u meer dan $99.00 uitgeeft, de bestelling gratis wordt verzonden.

verzendkosten-zaful

Klantenservice

De klantenservice van Zaful is niet 24/7 bereikbaar. U kunt hen telefonisch bereiken op +(001)-888-830-0888. Wat Nederlandse tijd betreft is Zaful te bereiken tussen 14:30 en 01:00 (wintertijd). Op de site kunt u tevens met werknemers in contact komen door te chatten. Tevens is de Chinese webshop te bereiken per e-mail: support@zaful.com.

Algemene conclusie over Zaful

Alles bij elkaar is Zaful dus een zeer degelijke webshop om je garderobe op een betaalbare manier uit te breiden. Doorgaans krijg je dan best fraaie kledingstukken voor een prikje en soms zitten er echte pareltjes tussen. Spulletjes waarvan je vriendinnen groen zien van jaloezie of waarvan mensen zich verwonderd afvragen: waar heeft ze dat gehaald?

Toegegeven, in heel zeldzame gevallen zal de kwaliteit ook wel eens een keertje tegenvallen. Maar wie is er nog niet al eens van een lokale kledingwinkel thuisgekomen met een kat in een zak? Het voordeel van Zaful is dat je dan altijd kunt retourneren. En omdat de prijzen zo scherp zijn, zal je er zelden je broek aan scheuren.

Alle relevante aspecten van Zaful op een rijtje:

  • Free Shipping (bij een bestelling boven $30.00)
  • 10 tot 18 dagen levertijd
  • Credit Card & PayPal
  • Geen 24/7 klantenservice

Contact gegevens

N.N.B.  +(001)-888-830-0888
  support@zaful.com
  www.zaful.com