Steeds meer Chinese webwinkels bieden versnelde verzendmethodes aan

Sinds jaar en dag is verzending en levertijd een hottopic onder China shoppers!  Maar het lijkt er steeds meer op dat dit langzaam aan verleden tijd aan het worden is. Om het verzendprobleem te takelen komen de webshops met allerlei oplossingen.

Aliexpress en Gearbest werken met PostNL

Zo wordt bij de AliExpress standard shipping method gebruik gemaakt van PostNL. Niet alleen als het pakketje in Nederland is aangekomen maar nu verwerkt PostNL in China het pakketje vanaf het magazijn tot aan jouw voordeur.

Hetzelfde geldt voor Gearbest, hiervoor klik je tijdens het bestel proces op Registered Air Mail en vervolgens op Netherlands Registered.

Een stelregel bij pakketjes van uit China is: Hoe kleiner het pakketje, hoe sneller het bij je thuis is. Brievenbuspakketjes zijn het snelst en grotere pakketjes als schoenen zijn het traagst.

Gearbest heeft sinds kort de zogenaamde EU priority line

Dit is een zeer effectieve manier gebleken om items relatief snel en veilig in Nederland te krijgen. Hoe die priority-line precies werkt, weet bijna niemand? We hebben met Gearbest gesproken, maar veel willen ze hier niet over kwijt.  De exacte manier van verschepen noemt Gearbest zelfs een bedrijfsgeheim. Duidelijk is wel dat het pakketje eerst naar een ander EU land wordt verstuurd. Vervolgens wordt het opnieuw op de post gedaan en komt het in Nederland terecht.

Dit klinkt omslachtig?! Waarom werkt Gearbest op deze manier?

Het grote voordeel van de EU Priority line is een kleinere kans op onderschepping door de Douane en het moeten betalen van BTW en off invoerrechten.  Dit is dus interessant bij pakketjes met een waarde hoger dan €22. Dit komt omdat het andere EU land een stuk minder streng is met controleren van pakketjes dan Nederland.

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws