JD.com ziet omzet fors groeien

De omzet van JD.com is met 39 procent gegroeid naar 12,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2017. JD.com verwachtte goede cijfers, maar deze forse omzetgroei werd als een verrassing ontvangen.

Eindelijk nettowinst JD.com

Waar vorig jaar nog verlies werd gelezen in het derde kwartaal van 2016, eindigde de nettowinst dit jaar met 200 miljoen in de plus.

Financieel Directeur Sidney Hang zei het volgende over de veelbelovende cijfers: “Dat we opnieuw een kwartaal met een vasthoudende groei hebben, biedt hoop voor de toekomst. We zullen vooral investeren in technologie en innovatie in de breedste zin van het woord.”

Singles Day

JD.com sprak de verwachting uit dat het vierde kwartaal niet onder zou doen voor de omzetgroei in het derde kwartaal. In het vierde kwartaal zit bijvoorbeeld de omzet en de winst van Singles Day, dat op 11 november plaatsvond.

JD.com haalde op Singles Day een omzet van maar liefst 16 miljard euro. Alibaba haalde op deze dag een omzet van bijna 22 miljard euro en verwoestte daarmee tevens haar eigen record.

Alibaba vs. JD.com

Met een aandeel in JD.com, lijkt het Amerikaanse Walmart een goede zet te hebben gemaakt. De cijfers worden steeds beter en wie weet komt er ooit een einde aan het succes van Alibaba.

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,