Alibaba meest waardevolle e-retailer

Alibaba is momenteel meer waard dan het Amerikaanse Amazon. De strijd tussen de twee grootste e-commercespelers in de wereld is nog zeker niet gespeeld, maar de beleggers geven voorlopig de voorkeur aan de Chinese multinational. Alibaba ging eind 2014 voor het eerst naar de beurs in New York. Na gisteren was Alibaba plots meer waard dan Amazon.

470 miljard dollar

Beide e-retailers schommelen rond een bedrijfswaarde van 470 miljard dollar. Voor Amazon gaat het alles behalve voor de wind. Eind juli mocht het Amerikaanse bedrijf nog toetreden tot de club van techbedrijven met een beurswaarde van meer dan 500 miljard dollar. Sindsdien gaat het bergafwaarts.

Amazon houdt beleggers niet tevreden

De nettowinst van Amazon daalde met 77 procent naar 197 miljard dollar, in vergelijking met het tweede kwartaal van 2016.

Alibaba gaat voorbij Amazon.

Alibaba maakt inhaalrace

De kwartaalcijfers van Alibaba zagen er daarentegen beter uit. De omzet bedroeg 7,4 miljard dollar, waarvan 2,07 miljard dollar nettowinst was. Het grootste verschil tussen de twee internetreuzen schuilt in het feit dat de Chinezen geen voorraden of verdeelcentra hebben.

Zoals in bovenstaande grafiek is af te lezen is het niet de eerste keer dat Alibaba meer waard is dan Amazon. Tijdens de beginperiode van Alibaba op de beurs, mochten zij ook enige tijd genieten van de koppositie. Na ongeveer twee jaar het onderspit te hebben moeten delven, is Alibaba opnieuw meer waard dan Amazon.

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,