Toekomst AliExpress in Nederland rooskleurig

Een levertijd van gemiddeld vijf tot zeven dagen wordt de norm van bestellingen op AliExpress. Onlangs werd bekend gemaakt dat PostNL gaat samenwerken met één van de grootste marktplaatsen ter wereld. Naar verwachting biedt deze samenwerking een rooskleurig toekomstperspectief voor zowel AliExpress als PostNL.

PostNL = Spring Global Delivery Services

Spring Global Delivery Services is een aanbieder voor logistieke oplossingen in Azië, dat in beheer is van PostNL. AliExpress heeft ondervonden dat betaalbare en betrouwbare verzendingen cruciaal is voor een e-commerce onderneming. Dat is de reden dat AliExpress de handen ineen heeft geslagen met Spring Global Delivery Services. Hiermee hebben de verkopers op AliExpress direct toegang tot het distributienetwerk van PostNL, waardoor de bestellingen eerder arriveren in een depot van PostNL op Nederlandse bodem.

Enorme prestatie

Managing Director PostNL Cross Border Solutions Tijs Reumermans is te spreken over de gesloten overeenkomst. Hij noemde de groei van PostNL in Azië. Daarbij merkte ook hij dat steeds meer Nederlandse consumenten graag aankopen doen in een Chinese webshop of marktplaats. Dat AliExpress via PostNL haar pakketjes wil versturen, beschouwt Reumermans als een enorme prestatie: “Door deze samenwerking kan AliExpress bestellingen binnen vijf tot zeven werkdagen betaalbaar bezorgen.”

PostNL benut kansen e-commerce

Het aandeel van e-commerce is voor PostNL gestegen. In het eerste kwartaal van 2016 was het percentage e-commerce nog 31 procent, waar het nu 34 procent is.

aliexpress logo

AliExpress & next-day-delivery?

De samenwerking tussen PostNL en AliExpress kunnen wel eens een opstapje zijn voor AliExpress om een grote e-commerce speler te worden in Nederland. Nu omvat de overeenkomst namelijk nog dat PostNL de verzending van pakketten overneemt, maar het is niet ondenkbaar dat PostNL een magazijn beschikbaar stelt voor AliExpress, waar een voorraad kan worden opgeslagen. Dan levert PostNL niet alleen meer pakketdiensten, maar zal het ook zorgen voor het voorraadbeheer, het inpakken en de verwerking van retourzendingen. Voor nu is dat idee nog louter toekomstmuziek.

Cover: YouTube

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,