Risicovolle producten op AliExpress

De marktplaats AliExpress is een walhalla voor kleine elektronica, accessoires of kleine hebbedingetjes. Er staan helaas ook producten op AliExpress, waar je erg mee moet oppassen. Simpelweg omdat het schort aan de kwaliteit. Hieronder is een lijstje samengesteld van risicovolle producten op AliExpress.

Geheugen kopen AliExpress

Zowel een microSD-kaartje als een SSD voor de computer zijn gewilde producten onder consumenten. Dit is Chinese verkopers op AliExpress ook niet ontgaan, aangezien het platform vol staat met geheugenkaartjes. Wanneer je echter rond gaat speuren op internet naar ervaringen met een microSD-kaartje dan wel een SSD van AliExpress, lijkt men vaak bedrogen uit te komen. Problemen als het niet herkennen van het geheugen door het toestel of gewoonweg minder geheugen krijgen, dan er op de verpakking staat (vb: je bestelt een SSD van 256 gigabyte en komt erachter dan er maar 128 gigabyte opslaggeheugen op de SSD staat).

Toch lijkt het niet altijd fout te gaan. Uit eigen ervaring werken de Kingston USB’s zoals het hoort. Het is dus eigenlijk een kwestie van goed onderzoeken wat de ervaringen zijn met het specifieke geheugenopslagproduct.

Tablet van AliExpress

Het is mogelijk om voor 50 euro al een tablet te kopen op AliExpress. Als je echter ervaringen gaat lezen van mensen die een tablet hebben gekocht op het Chinese platform, merk je dat veel mensen problemen krijgen met deze aankoop. Of er gaat heel snel iets stuk of hij werkt op den duur helemaal niet meer. Toch is deze productcategorie voor veel mensen aantrekkelijk en zijn er ook positieve ervaringen te vinden. Ook hier is het zaak om uit te vinden hoe de ervaringen zijn met de specifieke tablet.

Condooms

Een product waar je niet op hoort te bezuinigen, mocht je op het specifieke moment nog geen kinderwens hebben. Wanneer dit verkeerd afloopt, dekt het volgende uitdrukking de lading volledig: goedkoop is duurkoop.

Kleding

Ook met kleding is het uitkijken geblazen. Hier zijn de maten vooral een probleem. Chinese maten zijn namelijk niet zoals Europese maten en daarnaast is de ene Chinese maat vaak de andere niet. Daarom is het belangrijk om de maattabel te bekijken en de ervaringen met het specifieke kledingstuk te bekijken. Klik hier als je meer wil weten over maattabellen voor Chinese kleding.

Doorgaans heeft elektronica van AliExpress een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wel zijn er een aantal zaken waar rekeningen mee gehouden moet worden. Lees hier alles over elektronica uit China.

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,