Kopen op Alibaba.com

Alibaba is de grootste e-commerce concern van de wereld. Alibaba.com is een platform met een productassortiment voor consumenten en een marktplaats waar leveranciers of ondernemers hun producten kunnen verkopen, ook wel een B2B-marktplaats (business to business). Anders dan bij AliExpress komt u hier met de leveranciers in contact om tot een overeenkomst te komen. Als u het platform bezoekt, kunt u aangeven waar u naar op zoek bent: producten via de wholesaler (products) of wilt u in contact komen met leveranciers (suppliers)? Zie onderstaande afbeelding.

alibaba

Het is echter ook mogelijk om een leverancier te worden op Alibaba. Hiervoor kunt u een membership afsluiten voor een bepaald bedrag. Wilt u meer weten over verkopen op Alibaba.com? Klik dan op deze link.

Kopen op Alibaba

Producten kopen op Alibaba.com kan op twee manieren:

  • Door contact op te nemen met de leverancier. Dit gaat via Alibaba.com, of door het gewenste product in te typen in bovenstaand veld (op bovenstaande afbeelding) onder suppliers. 
  • Door de speciale wholesaler webshop te openen, waar u het product direct kan bestellen. Dit kan via wholesaler.alibaba.com, of door het gewenste product in te vullen onder products. 

Alibaba.com
Bij Alibaba.com kunt u dus producten per stuk kopen en in grote hoeveelheden. Het productaanbod is ongelofelijk groot. U kunt het zo gek niet bedenken of Alibaba.com biedt het aan: van golfkarren tot koffiebonen. Op onderstaande afbeelding ziet u het uiteenlopend productaanbod.

Productcategorieën Alibaba

Als u een aankoop doet bij een leverancier die zijn eigen producten verkoopt, moet u op twee dingen letten: de minimale bestelhoeveelheid & de response rate. De minimale bestelhoeveelheid verschil per leverancier. De response rate geeft aan hoe groot percentage van de consumenten een positieve ervaring hebben met de leverancier. Op onderstaande afbeelding is de minimale bestelhoeveelheid in het rood en de response rate in het geel omcirkeld.

Kopen Alibaba

Bent u overtuigd van het product en wilt u het bestellen? Klik dan op Contact Supplier. U wordt vervolgens doorgestuurd naar een pagina waar u de verkoper op Alibaba.com een bericht kan sturen. Zie onderstaande afbeelding.

Bericht Verkoper Alibaba

Om dit bericht te versturen naar de verkoper moet u wel ingelogd zijn op Alibaba.com. Als u een bericht heeft getypt, klikt u op ‘Send Inquiry Now’. Als u nog niet bent ingelogd wordt u gevraagd om dit eerst te doen. Als u nog geen account heeft, kunt u zich ook direct laten registreren. Vervolgens komt u in contact met de verkoper, waar u een overeenkomst mee kan sluiten.

Wholesaler.Alibaba.com

Deze webshop is eigenlijk gelijk aan alle ‘normale’ Chinese webshops wat betreft de betaling. Ook hier is het belangrijk om op de minimale bestelhoeveelheid te letten. Anders dan bij Alibaba.com kunt u bij de wholesaler van Alibaba aangeven hoe veel producten u van een bepaalde productsoort wilt kopen. Het is bij wholesaler.alibaba.com niet vanzelfsprekend dat het begrip free shipping van toepassing is. Zie onderstaande afbeelding hoe u zelf kunt aangeven hoe veel producten u van een bepaalde productsoort wilt en of dit product zonder bijkomende verzendkosten te krijgen is.

Alibaba.com Opties

 

Betalen op wholesaler.alibaba.com

Anders dan bij AliExpress, kan er bij Alibaba.com niet betaald worden met iDeal. Wat dan wel weer overeenkomt is dat bij zowel Alibaba.com als bij AliExpress er niet betaald kan worden met PayPal. U bent dus genoodzaakt om een Credit Card aan te schaffen, of een account aan te maken bij Western Union. Dit maakt het kopen voor Nederlanders toch minder aantrekkelijk. Alhoewel, er zullen wellicht producten zijn waar u kunt betalen met iDeal. Zoals u op onderstaande afbeelding kunt zien, staat iDeal wel als optie alleen was het bij de betreffende bestelling niet mogelijk om via iDeal te betalen. Niet heel ideaal als u ook nog eens zelf moet uitvinden of u het product wel of niet met iDeal kan betalen.

Betalen wholesaler alibaba

Buyer Protection

Het woord wordt niet expliciet genoemd, maar er wordt wel genoemd dat de de betaling veilig is en welke garanties u krijgt. Als u het product niet op tijd wordt verstuurd of als u het product niet ontvangt, krijgt u het betaalde bedrag terug. Als u het product niet ontvangt, moet u alleen wel kunnen aantonen dat dit de fout is van de verkoper. Wat dus eigenlijk nooit kan. Hier heeft u dus niet heel veel aan.

Heeft u meer vragen over kopen op Alibaba.com? Laat hier een bericht achter.