Betrouwbaarheid Alibaba.com

Alibaba – Veilig wanneer u oplet

Alibaba wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven of consumenten die grote partijen willen kopen en die verkopen met winst. Een andere Chinese webshop zoals AliExpress of MiniInTheBox is voor consumenten interessanter, omdat er eenvoudig en per één product gekocht kan worden. Dat is de reden dat er minder ervaringen zijn gedeeld op het internet. De bekende Trustpilot heeft wel aardig wat (buitenlandse) reviews, deze zijn grotendeels negatief. In hoeverre de reacties strijken met de werkelijkheid is een discutabel punt.

Alibaba is een enorm beursgenoteerd bedrijf, dus sommige reacties lijken nogal overtrokken. Het is echter wel zo (net als op Marktplaats.nl of eBay.com bijvoorbeeld) dat er ook leveranciers op Alibaba.com actief zijn die enkel mensen willen oplichten. Het is daarom belangrijk dat u oplet met welke leverancier u in zee gaat. Dit kunt u controleren door na te gaan welke classificaties de verkoper heeft behaald. De classificaties staan hieronder:

  • Gold Supplier
    • Dit label zegt eigenlijk niet heel veel. U kunt namelijk zelf ook een Gold Supplier worden, omdat hier enkel een lidmaatschap voor nodig is. Deze verkopers krijgen hulp bij het promoten van hun producten. Het is dus relatief aannemelijk dat een Gold Supplier een relatief grote afzet heeft. Als deze verkoper een oplichter blijkt te zijn, wordt hij al snel verwijderd door Alibaba.com. Het is dus belangrijk om na te gaan hoe lang deze verkoper actief is op Alibaba.com dit kunt u zien aan de volgende tekens: Alibaba Gold Supplier
  • Trade Assurance
    • Alibaba.com belooft het bedrag terug te betalen aan de koper als de verkoper niet op tijd de producten verscheept of de kwaliteit van de producten niet overeenkomt met wat er in het contract staat.
  • Secure Payment
    • Dit is – zoals de woorden al zeggen – een veilige manier om te betalen. U als klant betaalt het product, maar dit geld gaat niet gelijk naar de verkoper. Alibaba.com houdt dit geld totdat u als koper bevestigt dat u het product hebt ontvangen, en pas daarna maakt Alibaba.com het geld over naar de verkoper.

Heeft u zelf ervaringen met Alibaba.com? of heeft u vragen? Laat het ons weten via deze link.

Bent u klaar om een kijkje te gaan nemen op Alibaba? Om uzelf gratis in te schrijven, klikt u op Alibaba.com bovenaan de pagina op ‘join free‘.