Alle bedrijven en meer van Alibaba

U kunt het zo gek niet bedenken, of Alibaba bezit wel een bedrijf in deze tak van sport. Van een filmmaatschappij tot een plekje in de farmaceutische industrie. Hieronder vindt u een lijst met alle bedrijven van Alibaba met uitleg of een link naar een aparte pagina met informatie.

 • Alibaba.com

Alibaba.com is een plek waar verkopers hun producten kunnen verkopen en consumenten producten kunnen afnemen. Klik op deze link als u meer over Alibaba wilt weten of wanneer u zich gratis in wilt schrijven.

 • Autonavi

Autonavi is eigenlijk een Chinese Google Maps. Zie deze link.

 • Taobao

Taobao is een Chinese marktplaats waar u als consument in contact komt met de verkoper, die echter vaak geen Engels spreekt. Wilt u meer weten? Lees dan onze uitgebreide informatie over Taobao.

 • Tmall.com

Tmall.com is B2C platform (Business to consumer), dat zijn eigen plaatsje heeft veroverd, nadat het eerst als een toevoeging was aan Taobao, wat een C2C platform (consumer to consumer) is. Tmall richt zich echter enkel op de Chinese markt. Samen met het internationale B2C platform AliExpress maakte het twee keer zo veel omzet als het Amerikaanse Ebay en Amazon samen.

 • Juhuasuan

Juhuasuan is net als Tmall begonnen als een onderdeel van Taobao, dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf. Hier worden producten verkocht die slechts tijdelijk beschikbaar zijn. Ook deze webshop richt zich alleen op de Chinese consumentenmarkt.

 • eTao

ETao is door Alibaba in het leven geroepen om het grote probleem van Chinese webshops (voor de Chinese consumentenmarkt) op te lossen. Dit probleem kan worden omschreven als “door de bomen zie ik het bos niet meer”. Er zijn namelijk zó veel Chinese webshops die zó veel (eenzelfde) producten aanbieden, dat het lastig is voor de consumenten om een keuze te maken. Eigenlijk is eTao een Chinese vorm van Beslist.nl, waar producten van verschillende webshops worden vergeleken.

 • Alipay

Alipay is meer dan een manier om te betalen. Lees hier meer over Alipay.

 • Alibaba Cloud Computing

Cloud Computing houdt in dat alle software en documenten die voorheen op uw computer stonden, nu in een cloud kunnen worden geplaatst, zodat u overal (waar internet beschikbaar is) bij uw gegevens kan. Het mobiele besturingssysteem van Alibaba heet Aliyun of Yun OS en biedt deze mogelijkheid aan. Lees hier meer over Aliyun.

Een zeer bekend, dan wel het bekendste internationale bedrijf van Alibaba. Onder vele Nederlandse consumenten al zeer populair door het grote productassortiment, lage prijzen, eenvoudige betalingsproces (iDeal) en hoge betrouwbaarheid. Vindt hier meer informatie over AliExpress.

 • China Yahoo!

Alibaba was tot 2015 voor een deel in bezit van Yahoo!. In 2005 investeerde Yahoo! $1 miljard in Alibaba Group. China Yahoo! is de Chinese versie van Yahoo! (zoekmachine en portaalsite).

 • Aliwangwang

Aliwangwang is speciaal ontwikkelde software voor online verkopers en kopers, die hen op een eenvoudige manier de mogelijkheid biedt om met elkaar te chatten.

 • Laiwang

Laiwang is net als het Chinese WeChat, of het door ons veelgebruikte Whatsapp een manier om met elkaar te chatten.

 • Alibaba Pictures

Geloof het of niet, maar Alibaba bezit zelfs een filmmaatschappij: Alibaba Pictures Group.

 • Youku Tudou

Youku Tudou is eigenlijk een Chinese vorm van YouTube. Hier kan iedereen eigenlijk gemaakte filmpjes plaatsen. Nieuwsgierig? klik op deze link.

 • 11 Main

11 Main is een Chinese webshop geïnspireerd op het westerse uiterlijk van een webshop. Niet alleen het uiterlijk is afgekeken van het westen, ook de prijzen van de producten zijn westers te noemen. Het is dan ook een webshop waar men voornamelijk kwaliteitsproducten verkoopt. 11 Main bezorgt over de hele wereld.

 • Xia Mi

Xia Mi is een softwareprovider die het mogelijk maakt om online muziek te kunnen luisteren. Alibaba Group heeft deze provider opgekocht en Taobao biedt sindsdien de mogelijkheid aan om muziek te kunnen luisteren tijdens het online winkelen. Wat hier precies de toegevoegde waarde van is, is mij niet helemaal duidelijk. Wellicht krijgt de consument nu een warm gevoel tijdens het winkelen op Taobao, alsof hij of zij in een fysieke winkel binnen stapt.

 • 365fanyi.com

Alibaba wil zo groot mogelijk worden in China, en daarvoor moeten taalbarrières doorbroken worden. Naast het standaard Mandarijn en het standaard Kantonees zijn Engels en Portugees ook officiële talen in China. Tevens zijn er nóg meer talen die veelal zijn afgeleid van de officiële talen in China. Om dit probleem op te lossen, biedt het vertaalplatform 365 Fanyi deze nodige hulp.

 • South China Morning Post

Dit is een Chinese krant.

 • Ali Health

Alibaba maakt tegenwoordig ook deel uit van de farmaceutische industrie in China. Er is een speciale webshop, een vertakking van Tmall, die medicijnen en dergelijke verkopen. Deze webshop is enkel voor de Chinese consumentenmarkt.