Betalen op AliExpress

Hoe kunt u betalen op AliExpress?

  • PayPal?
  • iDeal
  • Credit Card
  • Western Union
  • Alipay (vooralsnog Chinese betaalmethode, zie: Alipay)
  • QIWI (Russtische betaalmethode)
  • Boleto (Braziliaanse betaalmethode’

AliExpress zonder Paypal 

Het is al een tijdje niet meer mogelijk om met uw Paypal-account te betalen op AliExpress. Dit komt doordat terugbetalingen via Paypal naar de consument niet soepel verliepen. Wat dit eigenlijk betekent: Paypal betaalden mensen niet het geld terug dat ze hoorden te krijgen. Het is niet duidelijk waar deze fout lag, maar er ging in ieder geval iets niet helemaal goed tussen AliExpress en Paypal. AliExpress liet weten dat zij dit probleem zo snel mogelijk probeert op te lossen.

AliExpress en iDeal

Het is nog niet eens zo lang geleden dat iDeal geen betaalmethode was waarmee u kon betalen bij AliExpress. Tot maart 2015 waren Nederlandse consumenten genoodzaakt om een andere betaalmethode te gebruiken dan iDeal. Het is een ontzettend groot voordeel voor u dat u geen Credit Card nodig heeft of een account bij Western Union. U kunt zoals in elke andere Nederlandse webshop gewoon betalen met TAN-code van de ING of met uw Rabo scanner van de Rabobank. Hét nadeel van iDeal zit hem in de buyer protection. Anders dan bij Paypal en Credit Card bent u genoodzaakt het geld terug te vragen bij de verkoper, in plaats van bij de instelling. Dit kan een hoop tijd en gezeur schelen. Iets waar u wellicht geen tijd voor en geen zin in heeft. Alipay werkt misschien nog wel nóg veiliger, omdat de verkoper pas het bedrag ontvangt als de koper (u dus) bevestigt dat u het product hebt ontvangen. Alipay is echter alleen nog te gebruiken in China. Als u meer over Alipay wilt weten, klik op deze link.

ideal aliexpress

Betalen op AliExpress met Credit Card

Er zitten een aantal voordelen aan het betalen met een Credit Card. Ten eerste hoeft u pas na één maand te betalen. In vele gevallen is uw aankoop verzekerd en bestaat er soms de mogelijkheid om de aankoop teniet te doen. Dit is afhankelijk van de soort Credit Card. Om in termen van de Chinese webshop te blijven: Credit Card verschaft u meer buyer protection. Daarnaast staat de Credit Card erom bekend dat deze wereldwijd geaccepteerd is, dit is echter in dit geval niet erg relevant. Aangezien iDeal een betaalmogelijkheid is.

Wilt u graag een reactie achterlaten over uw eigen ervaringen met AliExpress? Of heeft u vragen? Klik dan op deze link of stuur een e-mail naar mail@kopeninchina.nl.