Betrouwbaarheid van LightInTheBox

Ervaringen met LightInTheBox 

In 2014 was LightInTheBox de meest betrouwbare Chinese webshop, aldus het Belgische magazine Surfplaza.

Truspilot kent een score toe van 6.8 op een schaal van 10. Even in perspectief: MiniInTheBox behaalde een 6.2 en DealExtreme een 7.9. De meest recente reviews op Trustpilot zijn voornamelijk positief.

De consumentenbond gaf de webshop een 7.6. Er staan een aantal zeer recente ervaringen op, die voornamelijk negatief zijn. Mensen uitten vooral kritiek op slechte klantenservice.

Op het klachtenkompas, waar (hoe verrassend) men hun klachten met de webshop kan delen, gaan de klachten voornamelijk over het niet kunnen stopzetten van nieuwsbrieven die per e-mail worden ontvangen, het niet ontvangen van het bestelde product en over de invoerheffingen die betaald moesten worden. Dat laatste is (bijna) nooit de schuld van de webshop. Er moet volgens de Nederlandse wet invoerrechten betaald worden boven een bedrag van €22,-. Er wordt ‘bijna’ tussen haakjes genoemd, omdat enkele webshops, waaronder LightInTheBox, de consument de optie geeft om de mogelijke invoerrechten te declareren bij de webshop. Er staat meer uitgelegd omtrent dit topic op de pagina ‘Bestellen op LightInTheBox’.

De Amerikaanse website SiteJabber kent een score toe van 76% van de 100%. De 20 laatst gedeelde ervaringen (uit 2016) zijn maar 3 van de 20 mensen positief. De ervaringen zijn over het algemeen overwegend positief, al hebben enkele mensen ook slechte ervaringen met LightInTheBox.

Buyer Protection

Net zoals bij de webshop MiniInTheBox stelt de Buyer Protection hier niet zo veel voor. Er wordt u enkel verzekerd dat uw persoonlijke gegevens niet worden verspreidt, dus dat LightInTheBox deze gegevens niet zal gebruiken voor andere doeleinden. LightInTheBox besteedt niet zo veel energie en moeite in het verzekeren van buyer protection als bij bijvoorbeeld AliExpress. Wat wel positief is, is dat de klantenservice beschikbaar is in 27 verschillende talen. Tevens kunnen Europese consumenten hun producten retourneren naar een van de Europese magazijnen. Wel zijn deze kosten altijd voor de consument. De producten hebben ook garantie, voor elke productsoort geldt echter een andere garantieperiode. Zie onderstaande afbeelding.

LightInTheBox Garantie

Bent u inmiddels wel benieuwd naar de webshop van deze Chinese onderneming?  U vindt alle aanbiedingen hier.

Het bestelproces – Betalen en verzenden – Ervaringen met LightInTheBox – Extra informatie