LightInTheBox Extra

Social Media

LightInTheBox is net als MiniInTheBox dominant op social media: ze zijn actief op 8 verschillende social media: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Tumblr, Boxblogs en VK (Russisch). Voor Facebook is zelfs een Nederlands account, waardoor het relevant is om deze uitgebreider te bespreken.

Net als MiniInTheBox heeft LightInTheBox een Nederlandse Facebookpagina. Er worden per dag ongeveer 10 berichten gepost met minstens 1 afbeelding of filmpje die te maken heeft met een bepaald product. Als u een kijkje neemt, kunt u zien dat er veel aandacht wordt gegeven aan de posts. Elk bericht bevat een stukje tekst, wat ook het beste blijkt te werken om aandacht van mensen te genereren. LightInTheBox heeft iets minder dan 4 miljoen volgens, dat is iets minder dan MiniInTheBox, die iets meer dan 4 miljoen volgers heeft. Wat opvallend is, dat na 5 minuten scrollen ik geen enkele post heb gezien die mannenkleding aanbiedt. Blijkbaar wil LightInTheBox zich meer richten op vrouwen. Dat is op zich niet heel gek, aangezien de hoofdpagina van de webshop veel aandacht geeft aan het onder de aandacht brengen van trouwjurken. Op Twitter zijn ze ook zeer actief: gemiddeld zo’n 10 tweets per dag. Het aantal volgers is ook niet mis: 535K. LightInTheBox probeert soms op een creatieve manier de aandacht te trekken voor producten. Zie onderstaande tweet.

Dropshipping LightInTheBox

Voor ondernemers die een webshop willen beginnen is Dropshipping vaak een uitkomst, omdat het ervoor zorgt dat startende ondernemers geen rekening hoeven te houden met logistiek en voorraad. Dropshipping werkt als volgt: u hebt een webshop waar u producten op verkoopt, die u eigenlijk niet op voorraad hebt. Daarvoor gaat u naar een dropship leverancier waar u het product bestelt en vervolgens sturen zij het naar de consument met uw webshop als afzender. Op de webshop staat het een en ander uitgelegd omtrent dropshipping, maar zodra u op de link ‘Dropshipping Beginnersgids’ (zie onderstaande afbeelding) klikt, wordt u doorgestuurd naar de homepage. DropInTheBox schijnt hét initiatief te zijn van LightInTheBox rondom Dropshipping, op de site van DropInTheBox staat echter niets uitgelegd omtrent dropshipping. Voor Nederlanders is een buitenlandse drop leverancier niet snel interessant, omdat consumenten hun geduld vaak niet verder reikt dan 48 uur. Dit is alleen niet haalbaar bij het gebruik van buitenlandse drop leveranciers.

LightInTheBox Dropshipping

Coupons en kortingscodes op LightInTheBox

LightInTheBox maakt net als MiniInThebox gebruik van het ‘Bonustegoed’ systeem. Bonustegoed kan op twee manieren verkregen worden:

  1. U koopt een product in de webshop, waar u vervolgens 1% aan bonustegoed ontvangt over het netto aankoopbedrag. Dit betekent dat het bedrag dat u hebt betaald met uw eigen geld, exclusief het bedrag dat u eventueel met bonustegoed hebt betaald. Er bestaat een vervaldatum voor het bonustegoed. Deze datum ontvangt u, als het goed is, per e-mail.
  2. Via een actie. Een dergelijke actie wordt per e-mail of op Facebook of Twitter bekend gemaakt.

Naast Bonustegoed, bestaat er gewoon ‘Tegoed’. Dit is slechts een benaming voor een optie die wordt aangeboden door LightInTheBox als er een bedrag moet worden terugbetaald. Er zijn namelijk enkele mogelijkheden wat betreft een terugbetaling: Paypall, Creditcard, je betaalrekening, of het bedrag wordt op uw account gezet als ‘Tegoed’. Bij dit tegoed zit uiteraard geen vervaldatum.

>>> Direct naar de webshop

Het bestelproces – Betalen en verzenden – De betrouwbaarheid – Ervaringen met LightInTheBox