Betrouwbaarheid van MiniInTheBox

Betrouwbaarheid van MiniInTheBox

Op de Belgische website surfplaza.be is LightInTheBox, en daarmee ook MiniInTheBox, in 2014 verkozen tot de meest betrouwbare webshop.

Op Trustpilot zijn een recentelijke reviews te vinden, die zacht gezegd iets minder tevreden zijn omtrent de betrouwbaarheid en service van MiniInTheBox. Er zijn echter ook voldoende recente ervaringen gedeeld, die zeer positief zijn over de webshop. Dit betreft in beide gevallen buitenlandse reviews, die wellicht niet allemaal even relevant zijn voor u.

De Nederlandse Consumentenbond bevat veel recente Nederlandse reviews vanaf oktober 2014 tot heden. De ervaringen met MiniInTheBox zijn verschillend en over het algemeen negatief. De kritiek heeft betrekking op de klantenservice, kwaliteit en het niet of laat ontvangen van producten. Deze kritiek komt overeen met de kritiek op Klachtenkompas, maar ja, deze website is opgericht om ongeremd te kunnen klagen. Alleen als u ontmoedigd wilt worden om een bestelling te plaatsen op MiniInTheBox, is een bezoek aan deze website aan te raden.

Mijn eigen ervaring is positief en er zijn ook een aantal mensen in mijn omgeving die met plezier gebruik maken van deze webshop. Wel is het belangrijk dat u onthoudt dat u inkopen doet bij een Chinese webshop, en niet bij een Europese of Nederlandse webshop. Deze zijn niet te vergelijken omdat ze beide andere doelen hebben. Dus als u woest wordt als u op Mini In The Box een maat M sweater koopt van €7,99, en deze als een kindermaat 164 blijkt te vallen, tel dan eerst even tot 10 en bedenk dat dit kan gebeuren wanneer maatstellingen tussen China en Europa niet overeen komen. Een verbeterpunt is echter wel de levertijd die super lang (vaak iets meer dan 4 weken) is, in vergelijking met een DealExtreme.

Buyer protection

MiniInTheBox levert een zekere buyer protection, dit begrip is echter altijd vaag, want elk bedrijf geeft hier haar eigen betekenis aan. Bij MiniInTheBox lijkt het meer een term waarmee ze hun privacy policy bevestigen dan dat ze de koper echt behouden voor foute leveringen. Anders dan bij AliExpress stelt dit dus niet zo veel voor. Ergens ook wel logisch als u bedenkt dat AliExpress een platform is waar duizenden verkopers hun waren aanbieden en Mini In The Box een klassieke webshop is (één verkopende partij). Zoals bij het aspect verzendmethoden is genoemd, moet u €0,97 bijbetalen als u verzekerd wilt zijn van een terugstorting van het betaalde bedrag als het bestelde product niet is aangekomen.

Social Media

MiniInTheBox is actief op 8 verschillende social media kanalen: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, Tumblr, Boxblogs en VK (Russisch). Voor Facebook en Twitter zijn speciale Nederlandse accounts, waardoor het relevant is om deze uitgebreider te bespreken.

MiniInTheBox heeft net als LightInTheBox met een Nederlandse Facebookpagina. Als u actief bent op Facebook kan ik u met bijna 100% zekerheid zeggen dat minstens één van uw vrienden de Facebookpagina van MiniInTheBox leuk vindt. Ze tellen namelijk meer dan 4 miljoen volgers. De pagina is up to date en staat vol met acties. Zo was er een actie in gang gezet omtrent Valentijn en worden verschillende producten gepromoot op een enthousiaste manier. De toon van de pagina is ook enthousiast te noemen, wat betekent dat ze bewust zijn van het feit dat de jeugd een belangrijke doelgroep en op deze manier wordt ook het vertrouwen gewonnen van de consument. Op Twitter is de activiteit niet minder, waar ze 21.4K volgers hebben. Elke dag worden gemiddeld 5 tweets gepost. Hierin worden óf mensen opgeroepen om mee te doen met een actief, óf er worden producten gepromoot. Dit wordt op een speelse manier gedaan. Zie onderstaande afbeelding ter illustratie.

betrouwbaarheid miniinthebox

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er kan dus worden geconcludeerd dat MiniInTheBox de social media gebruikt als stevig marketing kanaal. Al met al is de aanpak van MiniInTheBox van social media zeer te prijzen.

MiniInTheBox dropshipping

Dropshipping is een fenomeen dat ideaal is voor ondernemers die een webshop willen beginnen, omdat het ervoor zorgt dat startende ondernemers geen rekening hoeven te houden met logistiek en voorraad. Een korte uitleg voor u: Stel u begint een webshop waar producten worden verkocht, die u eigenlijk niet op voorraad hebt. Daarvoor gaat u naar een dropship leverancier, waar u het product bestelt. De drop leverancier zorgt vervolgens voor de verzending van de bestelling. De klant denkt gewoon dat u de afzender bent, omdat uw als afzender op het pakketje staat. MiniInTheBox zou een drop leverancier zijn en Google geeft ook enkele resultaten wanneer u op zoek gaat naar de mogelijkheden omtrent dropshipping bij MiniInTheBox. De gegeven pagina’s bestaan echter niet meer. Op LightInTheBox staat wel het een en ander uitgelegd omtrent dropshipping, maar zodra u op de link ‘Dropshipping Beginnersgids’ (zie onderstaande afbeelding) klikt, wordt u doorgestuurd naar de homepage. Verder schijnt DropInTheBox hét initiatief te zijn van LightInTheBox rondom dropshipping, op de site van DropInTheBox staat echter niets uitgelegd omtrent het fenomeen. Wellicht is het iets wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten. Tot die tijd is het ook goed om te realiseren dat voor Nederlandse ondernemers een buitenlandse drop leverancier vaak niet interessant is, omdat de wensen met betrekking tot levertermijnen niet gehaald kunnen worden door buitenlandse dropshippers.

lightinthebox en miniinthebox

 

 

 

 

Coupons en kortingscodes op MiniInTheBox.com

MiniInTheBox maakt gebruik van ‘Bonustegoed’, wat op twee manieren verkregen kan worden:

  1. De eerste manier is via het kopen van een product in de webshop, waar u 1% aan bonustegoed ontvangt over het netto aankoopbedrag. Het netto aankoopbedrag is enkel het bedrag dat via u betaalrekening, Paypall-account of Credit Card is betaald. Dit is dus exclusief het bedrag dat door bonustegoed is betaald. Voor bonustegoed staat echter wel een vervaldatum. Deze vervaldatum ontvangt u per e-mail.
  2. De tweede manier is via een actie. Uw bonustegoed is eenvoudig te vinden via ‘mijn account’. Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk dat het bonustegoed wordt bijgewerkt als u de ontvangst van het product bevestigt. Hier blijkt ook dat u nog meer bonustegoed kan verdienen als u een (positieve?) review schrijft.

Naast bonustegoed is er ook gewoon ‘Tegoed’, dit is slechts een benaming voor een aangeboden optie die MiniInTheBox aanbiedt als een x bedrag moet worden terugbetaald door de webshop. Het bedrag kan dus teruggestort worden op uw PayPall-account, CreditCard of uw betaalrekening, of het bedrag wordt op uw account gezet als ‘Tegoed’. Bij dit tegoed zit geen vervaldatum.

coupon miniinthebox

Figuur 1. Overzicht bonustegoed.

 

 

 

 

 

 

Heeft u zelf positieve of negatieve ervaringen met MiniInTheBox of bent u verrast of verbaasd over de dienstverlening van MiniInTheBox.com? Deel uw ervaringen dan met andere lezers!